« Sport
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
luda trka

Danas odluka o domaćinu Ljetnih olimpijskih igara 2016.

VIDEO - Za Chicago lobiraju svi - Obama, njegova Michelle, Oprah Winfrey

Više o

Barack Obama

,

Chicago

,

Kopenhagen

,

domaćin olimpijskih igara

,

Olimpijske igre 2016.

Nikada niti jedne Olimpijske igre nisu održane u Južnoj Americi. Iz tog su razloga Pele i njegova ekipa bili uvjereni u pobjedu Ria de Janeria, sve dok se u borbu nije umješao moćni Barack Obama.

Obama se odlučio čak pojaviti danas u kongresnoj dvorani Bella Center u Kopenhagenu gdje će svaki od četiri grada imati priliku predstaviti se na jednoipolsatnoj prezentaciji i odgovarati na pitanja prisutnih prije finalnog glasanja koje počinje danas navečer.

Ostala dva grada u utrci pored favoriziranih Ria i Chicaga su Madrid i Tokyo za koje se smatra da nemaju previše šansi mada su i ti gradovi na glasanje poslali moćne delegacije. Španjolce će predstavljati ni više ni manje već Kralj Juan Carlos i Kraljica Sofia u pratnji Predsjednika drćave Zapatera.

Brazilci šaju Predsjednika da Silvu i Pelea, a Japanci premijera koji je na dužnosti tek dva tjedna Yukia Hatoyamu.

Prisutnost Obame koji je ipak glavni na svijetu sigurno će utjecati na izbor jer se radi o gradu u kojem je proveo veći dio života. Evo kako Obama lobira za svoj grad:

Ed Hula, urednik olimpijskih web stranica smatra da će pobijediti Chicago jer, najjednostavnijim rječnikom rečeno, ima više novaca, tj. bolje hotele, infrastrukturu i tehničke mogućnosti.

Madrid ima nešto manje izgleda zbog činjenice da se u pravilu Olimpijada ne održava dva puta zaredom na istom kontinentu (one 2012. će biti održane u Londonu), a Tokio pak zbog vremenske zone koja nikako ne odgovara američkim TV postajama.

Pogledajte prezentaciju kojom se predstavlja Chicago:

02.10.2009. 12:39:50
Novi komentar
nužno
nužno