« Film
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
SJAJNO

Dan filma za mladu publiku 7. svibnja u 36 gradova Europe

U svakom od gradova koji sudjeluju u projektu oformit će se dječji žiri koji će pogledati nominirane filmove i glasovati za svoje favorite, najavljeno je iz kina Europa

Sjajna inicijativa po treći put
Sjajna inicijativa po treći put (kino Europa)
Više o

kino Europa

,

Zagreb Film Festival

,

Dan filma za mladu publiku

Zagrebačko kino Europa i Zagreb Film Festival treću godinu zaredom predstavljaju Hrvatsku na Danu filma za mladu publiku koji će se 7. svibnja, u organizaciji Europske filmske akademije, održati u 36 europskih gradova, a u okviru kojega će i mladi hrvatski filmofili odlučivati o ovogodišnjem najboljem filmu za djecu.

Ove godine nominirani su švicarsko-francuski film "Moj život kao Tikvica", njemački "Tschick" i švicarski "The Girl Down Loch Anzi", a odabrao ih je međunarodni odbor u kojemu je iz Hrvatske sudjelovala Selma Mehadžić.

U svakom od gradova koji sudjeluju u projektu - među kojima su Beč, Bruxelles, Berlin, Budimpešta, Firenca, Amsterdam, Bratislava, Barcelona, London - oformit će se dječji žiri koji će pogledati nominirane filmove i glasovati za svoje favorite, najavljeno je iz kina Europa.

Djeca između 12 i 14 godina koja žele sudjelovati u odabiru najboljeg filma mogu se kratkim motivacijskim pismom i kritikom svog najdražeg filma do 16. travnja prijaviti na adresu kina Europa (Kino Bibijada, Varšavska 3, Zagreb), ili e-mailom na katarina@zagrebfilmfestival.com.

Na sam Dan filma za mladu publiku, 7. svibnja, projekcije će se održati od 9 do 17 sati, a u stankama će članovi žirija uz stručne moderatore sudjelovati u razgovorima i analizama filmova. Nakon zadnje projekcije glasat će za najbolji film po svom izboru.

Dodjela nagrada, koja će se održati u ranim večernjim satima u Erfurtu, moći će se pratiti putem live streama na www.yaa.europeanfilmawards.eu. Filmu s najvećim brojem glasova po završetku događanja dodijelit će se Nagrada mlade publike za najbolji film za djecu.

Dan filma za mladu publiku održava se proteklih pet godina s ciljem promocije europske kinematografije i igranog filma za djecu. Prošle godine u hrvatskom žiriju bilo je tridesetak mladih filmofila, a s najviše glasova iz svih gradova sudionika pobijedio je francuski film "Uvijek svoja" Emilie Deleuze.

24.03.2017. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno