« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
UKRASI

Cvijeće koje uspijeva i na minusima

Zima obično isprazni i one balkone koji su inače okićeni cvijećem, no to ne mora biti tako - evo par biljaka koje će bez problema izdržati svaku zimu

Vaš balkon i zimi može biti cvjetna oaza
Vaš balkon i zimi može biti cvjetna oaza (Arhiva)
Više o

zima

,

cvijeće

,

lončanice

Zima se prepoznaje i po praznim teglama na balkonima, no postoji dovoljno vrsti cvijeća koje su otporne na mraz da možete i tijekom zimskih mjeseci imati svoju cvjetnu oazu.

Primjerice, zimzeleno drveće unijet će ljepotu u vaš vrt, a u predbožićno vrijeme moći će se ukrasiti. Penjačice i grmovi bit će lijepa dekoracija.

Vaša terasa bit će stilizirana i kada se temperatura spusti ispod nule. Prije sadnje se raspitajte o vrstama biljaka, brizi za njih i o tome kako uspijevaju u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Stoga, predlažemo vam nekoliko vrsta neuništivih biljaka koje prkose hladnoći, ledu, vjetru, kiši i snijegu

Coleus - ukrasna kopriva kojoj odgovara svjetlost i hladovina podjednako. Listovi joj mogu biti crveni, žuti ili šareni, a ubraja se među vrlo povoljne lončanice. 

Krizanteme - odlično podnose početni mraz. Ukoliko se i smrznu, u proljeće će izbijati novi pupoljci i nastavit će svoj cvat. Ako ih želite očuvati, pokrijte ih laganom tkaninom.

Lavatera - naraste metar u visinu i nije ljubitelj presađivanja. Najbolje ju je posaditi na gredicu. Odgovara joj otvoreni i zatvoreni prostor. Obilna cvatnja traje kroz vrtlarsku sezonu. 

Maćuhice - iako izgledaju nježno, listići maćuhice otporni su na vrlo ekstremne temperature. Stoga nije rijedak prizor kako šareni cvjetovi niču ispod snježnog pokrivača. Maćuhica nije zahtjevan cvijet. Idealna je biljka za zaposlene, ali i one koji smatraju da ne znaju s cvijećem. Kada ih nabavite, shvatit ćete koliko im je zapravo malo njege potrebno. Sade se u listopadu i studenom. 

Neven - on zapravo ne podnosi vrućine. Ljeti prestaje njegova cvatnja jer oboli od pepelnice. Svojom prisutnošću u vrtu štiti druge biljke od nametnika. Nevenovi cvijetovi su jestivi.

23.11.2017. 09:00:00
Novi komentar
nužno
nužno