« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Afrika u šoku

Koza izlegla čovjekoliko mladunče

Fotografije čudnog stvorenja nisu za osobe slabih živaca – u Zimbabveu postoji mješanac čovjeka i koze

Čovjekoliko mladunče koze
Čovjekoliko mladunče koze (New Zimbabwe)
Više o

čovjekolika koza

,

mješanac čovjeka i koze

,

čudovište u Zimbabveu

Afričke novine danas javljaju da je koza na jednoj farmi u Zimbabveu na svijet donijela mješanca čovjeka i koze, a članak je upotpunjen i slikama čudnog stvorenja.

Mladunče je uginulo samo nekoliko sati nakon rođenja, imalo je ogromnu glavu i lice koje podsjeća na unakaženo dijete. Vrat i ramena sličila su onima omanjeg čovjeka, dok su noge i rep u potpunosti kozji.

Mještani sela Maboleni, koji još vjeruju u duhove, odmah su spalili čudnovato biće kako bi izbjegli bacanje kletve na cijelo selo.

Guverner Jason Machaya pak vjeruje da je mješanac začet spolnim odnosom čovjeka i koze, iako liječnici to smatraju biološki nemogućim.

Lokalni veterinar nije vidio stvorenje prije nego što je spaljeno, ali je po slikama zaključio da je mladunče oboljelo od rijetke bolesti vodene glave ili hidranencefalije.

23.09.2009. 16:59:19
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZAKS
    05.10.2009. 17:49
    ma novinari pišu gluposti, očito nisu bili na satovima biologije pa ne znaju da tokom embrionalnog razvoja sve životinje i čovjek u početnim stadijima razvoja veoma slično se razvijaju,pa su u tim ranim satdijima vemo jedno nalik drugima...
  2. avatar
    boy
    25.08.2010. 09:49
    kako mislite koza "izlegla" ???????????? ako se nesto izleglo, to znaci da je izaslo iz jajeta. koliko ja znam, koze jos ne nose jaja.
Novi komentar
nužno
nužno