« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
NAJAVE

Cubies prije Pocket Palme u Tvornici

Ususret koncertu Pocket Palma objavio je novi spot "Kako izgleda kraj", kojim bude nostalgiju za šarenim i ludim osamdesetima kroz kolaž analognog doba

Cubies zagrijavaju...
Cubies zagrijavaju... (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

Cubies

,

Pocket Palma

Synthwave duo Pocket Palma promovira debitantski album u Tvornici kulture 29. veljače, a kao predgrupa nastupit će electro pop-rock dvojac Cubies.

Brat i sestra JJ & Zima čine Cubies, electro pop-rock duo iz Zagreba. Nakon objave prvih singlova „Ti je ne voliš" i „Kada bi svi", uslijedili su nastupi na festivalima RockOff, Exit i Pine Fest, nakon čega snimaju album. Deset pjesama objedinili su u jednu priču i tematiku - ljubavni trokut i problemi koje on nosi sa sobom, te ih pod imenom „DA IL NE" objavljuju krajem 2019. Mix albuma napravio je Srđan Sekulović Skansi, a mastering Luka Tralić Shot. Album se našao na listi top 10 albuma 2019. i uvršten je u hrvatske albume desetljeća prema kritičaru Aleksandru Dragašu. Cubies uživo nastupaju kao duo s ritam mašinom - u isto vrijeme sviraju, pjevaju i miksaju svoje pjesme.

Ususret koncertu Pocket Palma objavio je novi spot "Kako izgleda kraj", kojim bude nostalgiju za šarenim i ludim osamdesetima kroz kolaž analognog doba. Plesna melodija uokviruje mračniju liriku, a ideja se bazira na TV programu 80-ih i čini pravi retro bućkuriš, kažu Pocket Palma: "Kako izgleda kraj je vrlo plesna pjesma s malo mračnijom tematikom. Inspiracija za nju je proizašla iz egzistencijalnih razmišljanja o generalnom stanju u svijetu i o našim osobnim borbama. Kroz tekst se provlači tematika odluke življenja u trenutku, a cijelu atmosferu podižu veselije synth dionice."

Redatelj spota je Fillip Filković - Philatz: "Glavna ideja bila je napraviti spot koji izgleda kao da je stvoren iz niza arhivskih televizijskih kadrova koji nekim čudom odgovaraju pjesmi. Tehnika snimanja, način i pristup režiji i produkciji morali smo svesti na bare minimum onoga kako se radilo prije trideset godina."

Anja Papa i Luka Vidović, prethodno poznati i po dark pop projektu Side Project, nakon mnogo godina stvaranja na engleskom, scenu su odlučili pokoriti nostalgičnim synth melodijama i tekstovima na materinjem jeziku. Pocket Palma svojim instrumentalnim dionicama vraćaju u osamdesete, a tekstovima u njima poznatiju prošlost - doba CD-a i preklopnih mobitela, školskih plesova i slomljenih srca. Ovu kombinaciju zapakirali su u debitantski istoimeni album objavljen za Aquarius Records kojeg su brojni kritičari uvrstili među domaće albume 2019., a Pocket Palma su postali jedno od najvećih glazbenih iznenađenja godine. Upravo će u Tvornici na koncertnoj promociji albuma Anja i Luka izliječiti će nostalgiju za ljetom.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 40 kn u pretprodaji te 60 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13), Dancing Bear (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), prodajna mjesta Entria I www.entrio.hr.

25.02.2020. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno