« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TAJLAND

Crvenokošuljaši prodrijeli do zgrade parlamenta

Premijer Abhisit Vejjajiva odlučio je napustiti zgradu parlamenta prije dolaska prosvjednika

(Getty Images)
Više o

Tajland

,

Thaksin Shinawatra

,

crvenokošuljaši

,

Tajland prosvjed

Tajlandski prosvjednici, "crvenkošuljaši" čiji je cilj prisiliti tajlandskog premijera da podnese ostavku, u srijedu su uspjeli prodrijeti u prostor ispred zgrade parlamenta, provalivši ogradu kamionom i nastavljajući na taj način peti dan zaredom okupaciju strateški važne trgovačke četvrti Bangkoka.

Donji dom parlamenta odgodio je jutrošnju sjednicu, budući da se oko 5.000 "crvenokošuljaša", pristalica bivšega premijera Thaksina Shinawatre koji je u egzilu, okupilo oko zgrade.

"Nekoliko stotina uspjelo ih je ući u predvorje parlamenta. Kamionom su provalili vanjska vrata, no za sada nije prijavljeno nasilje", izjavio je glasnogovornik policije Pitoon Pumhiran, dodavši kako zgradu parlamenta osigurava 150 policajaca.

Premijer Abhisit Vejjajiva odlučio je napustiti zgradu parlamenta prije dolaska prosvjednika. Sastanku je prisustvovao samo 15 minuta, a parlamentarci su nastavili sjednicu, koja je trajala oko sat vremena, no održana je u drugome krilu zgrade parlamenta.

"Crvenokošuljaši" prosvjeduju od 14. ožujka tražeći Abhisitovu hitnu ostavku. Tenzije su osobito porasle u utorak u Bangkoku, kada su se prosvjednici sukobili s policijom. U elitnoj trgovačkoj četvrti Bangkoka u utorak navečer je bilo još 37.000 prosvjednika, a 18.000 ih prosvjeduje u drugoj gradskoj četvrti u središtu grada, koju su "okupirali" 14. ožujka. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 10:28:14
Novi komentar
nužno
nužno