« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
UPOZORENJE!

Crveni alarm za čovječanstvo

Štetan je utjecaj čovječanstva na klimu, tvrde UN -ovi znanstvenici u studiji, objavio je BBC

Loše, loše...
Loše, loše... (Arhiva)
Više o

čovječanstvo

,

crveni alarm

U izvješću se kaže da bi se zbog emisija stakleničkih plinova mogla preskočiti ključna granica temperature u nešto više od desetljeća. Autori također pišu da se ne može isključiti porast razine mora od čak 2 metra do kraja ovog stoljeća. No, ipak navode da postoji nova nada da bi jače smanjenje emisije stakleničkih plinova moglo stabilizirati porast temperatura.

Procjena Međuvladinog povjerenstva za klimatske promjene (IPCC) sadrži dokument od 42 stranice poznat kao "Sažetak za kreatore politike". Niz izvješća koja će biti objavljena u idućim mjesecima prvi je veliki pregled znanosti o klimatskim promjenama od 2013. godine

Njegovo objavljivanje dolazi manje od tri mjeseca prije ključnog klimatskog summita u Glasgowu poznatog kao COP26, navodi se.

Konferencija se održava danas i predstavlja se najopsežniju procjena o klimatskim promjenama do sada te predstavljaju osmogodišnji rad vodećih znanstvenika iz tog područja.

Pijenos konferencije:

- Današnje izvješće Radne skupine IPCC-a crveni je alarm za čovječanstvo, rekao je glavni tajnik UN-a Antonio Guterres.

- Ako sada udružimo snage, možemo spriječiti klimatsku katastrofu. No, kako današnje izvješće jasno pokazuje, nema vremena za odgađanje niti mjesta za izgovore. Računam na čelnike vlada i sve zainteresirane strane da osiguraju uspjeh COP26, rekao je Guterres uoči današnje konferencije, navodi BBC.

09.08.2021. 11:41:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.08.2021. 19:38
    davno je upaljen alarm
Novi komentar
nužno
nužno