« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
TAMNO JE SJAJNO

Crno je novo zeleno u vašoj zdravoj prehrani

Prisjetite se zašto su crne namirnice dobre za vaše zdravlje

Crna riža
Crna riža (MWN)
Više o

crni čaj

,

kupine

,

crna riža

,

crna leća

Puno toga slušamo o zelenom povrću i voću, a to ne čudi obzirom da su svakodnevica u našoj prehrani, dobri za zdravlje i općenito za organizam. Međutim, malo tko pomišlja da je crno voće kao i povrće idealno za nas u širokom smislu. Crno obojane namirnice iz prirode su pune antocijanina, biljnih pigmenata koji omogućuju izbjegavanje bolesti poput dijabetesa i srčanih problema. Štoviše, određena istraživanja sugeriraju da tamno voće i povrće ima puno više antioksidansa od ostalih namirnica. Pa da vidimo što nam se to nudi iz 'crnog svijeta hrane'.

Crni čaj

Zeleni i bijeli čaj dosada su vodili glavnu riječ kad god bi netko spomenuo zdravlje, ali dobri stari crni čaj također ima određene kvalitete. Pun je flavina koji su dobri za poboljšanje pamćenja i koncentraciju. Ublažava upalu mišića, osvježava, snižava rizik od srčanih oboljenja.

Crna leća

Puna željeza, jača imunitet, ima puno proteina, idealna za razvoj mišića.

Kupine

Pune antioksidansa, vlakana, polifenola koji su dobri za usporavanje kognitivnog propadanja poveznog sa starenjem. Poboljšavaju funkcioniranje mozga.

Crna soja

Puna izoflavona i alfa-linolenske kiseline (omega-3 masna kiselina) koja smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Jača kosti i čuva vas od osteoporoze.

Crna riža

O crnoj riži više možete saznati ovdje.

01.05.2011. 20:00:00
Novi komentar
nužno
nužno