« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
PREDSTAVA

Čovjek koji je spasio Europu u Zekaemu

Još jedna hit predstava iz radionice Rene Medvešeka vraća se na daske Zekaema

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zekaem)
Više o

Čovjek koji je spasio Europu

,

ZeKaeM

,

Rene Medvešek

Jedna nizozemska legenda pripovijeda o dječaku Pieteru koji je, začepivši svojim prstom rupu na morskome nasipu, spasio grad Haarlem od poplave. Antun Šoljan je na temelju ove legende napisao radio dramu Čovjek koji je spasio Nizozemsku u kojoj jedan Hrvat na privremenom radu u inozemstvu igrom slučaja ponavlja isti hrabri čin i svojim junačkim djelom dospijeva u fokus hrvatske, ali i nizozemske javnosti.
 
Zgode i nezgode gastarbajtera Mate na duhovit i pronicljiv način progovaraju o čitavom nizu tema koje su danas, u vrijeme kad se Hrvatska nalazi pred ulaskom u Europsku uniju i kad se postavlja pitanje njezina mjesta i uloge u toj velikoj ekonomskoj i kulturnoj zajednici, još aktualnije nego u vrijeme nastanka ovog Šoljanovog djela koje je prevedeno na desetak svjetskih jezika i izvođeno na brojnim svjetskim radio-postajama.

Predstavu izvodi KUD GASTARBAJTER sastavljen od glumaca Zagrebačkog kazališta mladih: Gorana Bogdana, Nataše Dorčić, Suzane Nikolić, Barbare Prpić, Marice Vidušić Vrdoljak Milivoja Beadera, Petra Leventića, Mara Martinovića i Filipa Nola, kao i članova glazbene družine CINKUŠI.

Ulaznice možete osvojiti u nagradnoj igri na našem portalu.

21.04.2011. 11:59:00
Novi komentar
nužno
nužno