« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
PREDVIĐANJA

Čović najavio pad Vlade Federacije BiH

Pritisak gospodarske krize i socijalnih izazova biti će preveliki.

Dragan Čović
Dragan Čović (Mario Iličić, CROPIX)
Više o

Milorad Dodik

,

gospodarska kriza

,

HDZ BiH

,

Sulejman Tihić

,

Dragan Čović

,

Vlada BiH

,

pad vlade

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, čija stranka sudjeluje u vladajućoj koaliciji u Federaciji BiH, izjavio je u petak kako će vlada toga entiteta pasti u ovoj godini pod pritiskom gospodarske krize i socijalnih izazova.

"Ova će vlada pasti sama od sebe pa je neće nitko morati rušiti. Ja bih bio sretan da to nije tako budući da smo ja i moja stranka vezani za tu vlast, ali to je realnost od koje ne treba bježati. Bolje da danas otvorimo oči nego da za tri mjeseca shvatimo da smo debelo u blatu", rekao je Čović u Čapljini koju je posjetio sa stranačkim izaslanstvom.

Čović je dodao kako je HDZ BiH prije pola godine upozoravao na gospodarsku krizu, no takva upozorenja nisu ozbiljno shvaćena.

Vlada Federacije BiH ovoga se tjedna zadužila kod komercijalnih banaka kako bi otplatila proračunska dugovanja.

Komentirajući medijska nagađanja o mogućim sukobima u BiH, Čović je dodao kako međunarodna zajednica takvo što neće dopustiti.

Pozvao je na nastavak procesa ustavnih promjena, najavivši da će u slijedeća dva tjedna nastaviti razgovore s čelnicima Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradom Dodikom. (hina/metro-portal)

20.03.2009. 21:06:00
Novi komentar
nužno
nužno