« Film
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Comic-Con opet najavljuje dolazak fantastičnih filmskih adaptacija

Marvel Comics predstavit će najviše adaptacija na konvenciji Comic-Con, spektaklu koji predstavlja pravi izvor najava skorašnjih noviteta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

captain america

,

Iron Man

,

Hulk

,

Mac Defender

,

najbogatija Australka

,

Gina Rinehart

Hollywood će se još jednom zavladati godišnjim Comic-Con petodnevnim spektaklom koji je de facto postao epicentrom 'pretpremijernih najava' nadolazećih filmova i televizijskih programa, čak i ako nemaju nikakve veze sa stripovima. Ove godine postoji nekoliko tih nadolazećih filmskih adaptacija stripova koje s bore za pozornost obožavatelja, a među njima je i „Scott's Pilgrim vs. the World", temeljen na kanadskom stripu i  kojem glumi Michael Cara, zatim za iduću godinu najavljeni „Green Lantern" s Ryanom Reynoldsom u ulozi legendarnog junaka DC Comicsa. Metro će provesti svih pet dana kako bi izvještavao o zbivanjima i objavama, zabavama i općem ludilu koji okružuju Comic-Con.

Marvel Comics ima najviše filmskih adaptacija koje će se predstaviti na konvenciji uz panel vrhunskih glumaca koji će igrati likove kao što su Thor i Captain America; filmovi se trenutno snimaju. Obožavatelji također žele čuti i ponešto o filmu „Avengers" u kojemu bi se spomenuta dva junaka trebala ujediniti s Hulkom, Iron Manom i ostalima. Iako će se Robert Downey Jr. Pojaviti u ulozi Iron Mana, iz Marvela su rekli da se Edward Norton neće vratiti kao Hulk. Šuška se da će Marvel upravo na Comic-Conu objaviti tko će biti Hulk.

Nekoliko je filmova bez tako izravne povezanosti sa stripovima također planiraju svojevrsnu proslavu na konvenciji: među njima je Disneyjev „Tron: Legacy", nastavak dijela iz 1982. u kojem je glumio Jeff Bridges. Tu je i Sylvester Stallone sa svojim „The Expendables" koji će se u kinima pojaviti idućeg mjeseca. Barem jedan film koji će se predstaviti na konvenciji ima izravne veze s događajem: zvijezda  iz „Shaun of the Dead" Simon Pegg reći će ponešto o „Paulu" - filmu o dva šmokljana koji susreći izvanzemaljca na svojem putu na Comic-Con.

Znatan nedostatak bit će povezan s mega-uspješnom franšizom „Twilight" (Sumrak). Iako su se obožavatelji sage prošle godine okupili na Comic-Conu (čime se broj ženskih posjetitelja konvencije izjednačio s muškim), Kristen Stewart, Taylor Lautner i Robert Pattinson neće se ovaj put pojaviti obzirom da je njihov film „Breaking Dawn" (Praskozorje) na rasporedu tek od studenog 2011.

Piše: Ned Ehrbar/MWN
20.07.2010. 19:31:00
Novi komentar
nužno
nužno