« Knjiga
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
INTERNETSKA KNJIŽEVNA SENZACIJA U HRVATSKOJ

Colleen Hoover: Bez nade

Algoritam je upravo objavio jedan od najhvaljenijih romana književne vrste čija je popularnost buknula pojavom elektronskih knjiga

Bez nade - Coleen Hoover
Više o

Colleen Hoover

,

Colleen Hoover: Hopeless

,

Colleen Hoover: Bez nade

,

Young Adult

Nakon što je JK vratila generaciju rođenu devedesetih godina prošlog stoljeća u knjižare i knjižnice, današnji adolescenti prigrlili su novu poplavu žanra Young Adult čija je jedna od najhvaljenijih autorica Colleen Hoover. Njezina prva knjiga (i serija) Slammed, koju je autorica sama izdala u vlastitoj nakladi kao elektronsko izdanje, proslavila se neobičnom marketinškom kampanjom koju je pokrenula sama autorica. Za naslove poglavlja rabila je naslove pjesama svog omiljenog benda Avett Brothers (uz dozvolu izdavača), te je na forumu obožavatelja skupine objavila da se knjiga može besplatno skinuti dva dana. Priča je krenula i knjiga je zainteresirala izdavače te je lansirana među bestselere s fantastičnim ocjenama i kritikama na književnim društvenim mrežama.

Knjiga Hopeless (Bez nade) također je postigla izniman uspjeh o kojem prilično govori činjenica da je na društvenoj mreži ljubitelja knjiga Goodreads.com postigla prosječnu ocjenu 4.46. Ocijenilo ju je skoro 100 tisuća članova ove stranice koji su napisali nevjerojatnih 12 tisuća osvrta samo na tu knjigu.

Toliku silnu popularnost knjiga ove internetske senzacije može zahvaliti uzbudljivoj radnji punoj mračnih i neočekivanih preokreta i toploj ljubavnoj priči između dvoje osamnaestogodišnjaka burne emotivne prošlosti. Priča govori o ljubavi, boli, lažima i tajnama koje se otkrivaju u knjizi koja čitatelja magično uvlači u priču zanimljivim stilom - pisana je u sadašnjem vremenu, u prvom licu (priča je glavna junakinja Sky) i čitatelj se od samog početka uvlači u radnju punim emotivim angažmanom. 

Glavna junjakinja otkriva da istina ponekad može ostaviti nekoga u beznadnijem položaju od vjerovanja u laži. To je ono što otkriva sedamnaestogodišnja Sky nakon što upozna Deana Holdera. Dvoje mladih ljudi s teškom prošlošću kreće na strastveno, fascinantno putovanje prema otkrivanju pouka o življenju, ljubavi, povjerenju i, iznad svega, moći izlječenja koju može donijeti samo istina. Već od prvog susreta Holder ispunjava Sky stravom, ali ne može ga izbaciti iz misli. Iako ga je čvrsto odlučila izbjegavati, njegovo neumoljivo proganjanje slome joj moć obrane i između njih nastane sve čvršća veza. No, Holder cijelo to vrijeme čuva svoje tajne. Kad one budu otkrivene, Sky će se zauvijek promijeniti, a zauvijek će se promijeniti i sav njezin svijet.

Ovu napetu, toplu i duhovitu, ali i mračnu ljubavnu priču s užitkom će pročitati i djevojke i mladići (sljedeća knjiga iz serije kazuje priču iz Holderove perspektive) nove internetske generacije.

05.05.2014. 17:58:05
Novi komentar
nužno
nužno