« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
povratak legende

Citroen vraća Spačeka?

Internetom su počele kružiti tajanstvene slike Citroenova novog automobila koje bude opravdanu sumnju u povratak Spačeka.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Facebook)
Više o

Spaček

,

Citroën 2 CV

,

Citroen

Britanski magazin Auto Express otkrio je iz povjerljivih izvora da će Citroen već na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti novi model Spačeka.

Prve sumnje u dolazak nove generacije popularnog automobila pojavile su se nakon što je Citroen na vlastite stranice na Facebooku postavio dvije slike nepoznate marke vozila koje neodoljivo podsjećaju na 2CV.   

Iz Citroena nisu službeno potvrdili (ali ni demantirali) da slika na Facebooku doista prikazuje novi model Spačeka, te mole javnost za strpljenje do službenog predstavljanja tajanstvenog automobila 15. rujna na frankfurtskom sajmu.

Citroen 2 CV prestao se proizvoditi prije 30-tak godina, ali je ostao najprepoznatljiviji simbol francuske tvornice. Osim što je korišten u jednom od filmova o Jamesu Bondu, ostao je upamćen i kao najdugovječniji model automobila na tržištu. Naime, bio je prisutan 42 godine i proizveden je u više od 5 milijuna primjeraka.

Ukoliko se sumnje o povratku Spačeka obistine, francuski proizvođač priključio bi se strategiji vraćanja u život starih modela koju su prije njega započeli Buba, Mini i Fiat500.

08.09.2009. 18:46:22
Novi komentar
nužno
nužno