« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PONESTALO IM MUNICIJE

Cipar na ruskom brodu otkrio 60 tona oružja namijenjenog Siriji

Ciparske vlasti otkrile su pozamašnu količinu streljiva, jedan izvor tvrdi da se radi o 60 tona streljiva, dok drugi navodi 35 tona oružja i eksploziva, na brodu koji iz Rusije plovi za Siriju

Fotografija vijesti
Više o

oružje

,

brod

,

Rusija

,

Cipar

,

Sirija

,

streljivo

Ciparske vlasti otkrile su streljivo na brodu koji iz Rusije plovi za Siriju, javljaju u srijedu ciparski mediji, javlja Hina.

List Politic piše da se oko 60 tona streljiva nalazi na na brodu koji je pristao u ciparsku luku Limasol radi popune gorivom a plovio je iz Sankt Peterburga za Latakiju u Siriji. Drugi dnevnik, Simerini, javlja da se prema prvim izvješćima na brodu nalazi oko 35 tona eksploziva, streljiva i oružja.

Ciparske vlasti nisu bile dostupne za komentar ovih informacija. Državni radio javio je da će brodu biti dozvoljeno isploviti a da vlasti namjeravaju objaviti priopćenje o ovom slučaju.

Cipar je 2009. godine zaplijenio streljivo na brodu koji je iz Sirije plovio prema Iranu, kršeći embargo UN-a. To je streljivo bilo smješteno u priručnom skladištu pokraj najveće ciparske elektrane. U srpnju je tijekom velikih vrućina došlo do eksplozije streljiva pri čemu je poginulo 13 osoba a skladište u cijelosti uništeno.

11.01.2012. 09:15:41
Novi komentar
nužno
nužno