« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Činjenice o braku koje vas neće razveseliti

Većina parova koja potraži pomoć kod bračnih savjetnika ili terapeuta niti ne sanja što oni sve znaju o vezama

Što sve kriju bilješke bračnih savjetnika
Što sve kriju bilješke bračnih savjetnika (FreeDigitalPhotos)
Više o

brak

,

problemi

,

bračni savjeti

,

terapeuti

Brak je prilično komplicirana zajednica u kojoj obje strane imaju svoje želje i potrebe, a ono što ih povezuje često ih ujedno i razdvaja. Nerijetko brakovi zapadaju u krizu pa ljudi traže pomoć psihologa ili bračnih terapeuta.

No, što oni zapravo znaju o braku? Puno više nego što možete i zamisliti, a neke od tajni s javnošću su podijelile Wendy Allen i Karen Sherman u knjizi Kako preživjeti prevaru.

Dakle, loša vijest za optimiste - 69 posto svih svađa između bračnih partnera nikad neće biti riješeno, pa se možete opustiti i prestati se truditi riješiti baš svaku svađu do kraja. Dobra vijest je da problem zapravo imaju parovi koji se ne svađaju, a ne obrnuto. Stoga, vjerujte, bolje je ponekad odustati nego o svemu raspravljati sve dok ne padnete od umora.

Jedno od većih postignuća koje možete očekivati u braku je da bude "dovoljno dobar", a najvažniji faktor u braku nije ni seks ni novac, nego poštovanje.

Prevara je strašan udarac za brak, no još gore je kršenje nekih bračnih pravila oko kojih ste ste dogovorili. 

Za kraj, ako ste mislili krenuti kod bračnog terapeuta - oni vas ne mogu naučiti da budete sretni. To ćete morati napraviti sami.

 

11.04.2014. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno