« Ekosfera
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
STRAŠNO

Čimpanza moli posjetitelja da je oslobodi znakovnim jezikom

Video bi većina stavila u rubriku Fun, no nama nekako zastaje knedla u grlu kad vidimo ovaj očajnički poziv u pomoć

Čimpanza moli posjetitelja da je oslobodi
Čimpanza moli posjetitelja da je oslobodi (Screenshot YouTube)
Više o

znakovni jezik

,

Zoološki vrt

,

komunikacija

,

čimpanze

,

sloboda

Zoološki su se vrtovi promijenili u zadnjih trideset godina, postavši prilično ugodna mjesta za boravak životinja, barem iz ljudske perspektive. No, kako je pokazala ova inteligentna čimpanza, stvarnost je potpuno drugačija.

Čimpanze inače komuniciraju vriskovima, gestama i izrazima lica, no već tridesetak godina veći broj čimpanzi naučio je znakovni jezik kojim komuniciraju s trenerima u sklopu različitih istraživanja.

Ova snimka pokazuje pravu situaciju u zoološkom vrtu, kad čimpanza, kojoj prema našim standardima ne fali ništa, moli slučajnog posjetitelja znakovnim jezikom da je oslobodi.

Video bi većina stavila u rubriku Fun, no nama nekako zastaje knedla u grlu kad vidimo ovaj očajnički poziv u pomoć:

06.08.2012. 12:55:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    delta
    06.08.2012. 16:15
    STRAŠNO!!!!! LJUDI SU SE PRETVORILI U MONSTRUME...ILI BOLJE, NIKADA I NISU BILI BOLJI, MENJALI SU SE SAMO NAČINI NA KOJE ISPOLJAVAJU I SPROVODE SVOJU MONSTRUOZNOST. UMESTO DA ČUVAJU PRIRODNA STANIŠTA BILJNIH I ŽIVOTINJSKIH VRSTA I ORGANIZUJU , NPR., ZABAVU ČOVEKU NA TAJ NAČIN, ONI UNIŠTAVAJU PRIRODU A ONDA GLUME BRIŽNOST I POŽRTVOVANOST DA TE ISTE , JADNE ŽIVOTINJE SAČUVAJU OD IZUMIRANJA. LJUDSKI ROD JE VELIKO RAZOČARENJE I GREŠKA PRIRODE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2. avatar
    Bio
    06.08.2012. 16:45
    Novinar bi mogao malo proučiti ponašanje životinja. Ova čimpanza ne moli da je se pusti van, bar ne u ovom videu, nego pokušava objasniti da želi kreker koji se nalazi ispred stakla. Jasno pokazuje prema njemu, pokazuje prema ustima, što znaci jesti, i crta na ruci oblik krekera. Ne kažem da je u redu životinje zatvarati, ali ovo je potpuno promašen tekst.
Novi komentar
nužno
nužno