Cimet - izvrstan dodatak omiljenim slasticama
Osim njegovog mirisa, mnogi vole i okus cimeta - pogledajte kako ga najbolje upotrijebiti u kuhinji
Cimet (DeviantArt)
Cimet je slatkasti začin s prilično intenzivnim mirisom. Osim mirisa, mnogima je i okus cimeta vrlo ugodan i često se koristi u kuhinji.
Često dolazi u prahu ili pak u obliku štapića koje možete mrviti, a najčešće se koristi kao dodatak raznim slasticama, što je zbilja najbolji način za iskoristiti cimet.
>> Sve o začinima za božićne kolačiće
Najbolje ga je dodati u svježem obliku na vruću čokoladu, kavu, pa čak i čaj, zatim uz razne pudinge i kolače s čokoladom. Izvrstan je i okus cimeta u raznim slasticama koje sadrže svježe ribane jabuke, poput raznih pita i štrudli.
Ipak, nije ga dobro koristiti uz pikantna jela jer sam po sebi ima intenzivan okus, stoga je bolje dodati ga u manjim količinama uz vaše omiljene deserte.
Izvor: Savjeti-hr.com
27.11.2010. 17:20:00
Novi komentar