« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
KVALIFIKACIJE ZA EUROLIGU

Cibona u polufinalu protiv Lietuvos Rytasa za Euroligu

Samo pobjednik turnira osam momčadi u Vilniusu ostvaruje plasman u najelitnije natjecanje Euroligu, dok svi ostali sudionici nastavljaju sezonu u Eurokupu

Fotografija vijesti
Više o

Cibona

,

Euroliga

,

Lietuvos Rytas

,

Fiba Eurokup

Žele li igrati u Euroligi, košarkaši zagrebačke Cibone morat će u u polufinalu kvalifikacijskog turnira Vilniusu pobijediti domaći Lietuvos Rytas, piše Hina.

Litvanci su očekivano, bez poteškoća slavili protiv podgoričke Budućnosti s 83:64 (42:32), a najučinkovitiji su kod Lietuvos Rytasa bili Seibutis (17), Rice (16) i Valanciunas (11).

Cibona je ranije dobila francuski Cholet Basket s 77:70 (39:40). Cholet je minimalno vodio veći dio prvoga dijela, a odluka je pala krajem treće i početkom zadnje četvrtine, kada je Cibona serijom 20:3 otišla na velikih 11 razlike.

Kod Cibone su najučinkovitiji bili novi Amerikanci Antwain Barbour (16) i Demonte Harper (13), uz pomoć Damjana Rudeža (13) i Briana Chasea (10), dok su Francuze predvodili Talor Battle (23) i Fabien Caseur (14).

Samo pobjednik turnira osam momčadi u Vilniusu ostvaruje plasman u najelitnije natjecanje Euroligu, dok svi ostali sudionici nastavljaju sezonu u Eurokupu. Cibona po prvi puta nije izravno u Euroligi, već to mora izboriti kroz kvalifikacije.

29.09.2011. 22:48:00
Novi komentar
nužno
nužno