« Film
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Ciao Mama u konkurenciji za Zlatnu palmu

Kratki film Gorana Odvorčića u konkurenciji canneskog festivala

Više o

Zlatna palma

,

'Ciao Mama'

,

Gorana Odvorčić

,

kratki film

Kratki film "Ciao Mama" redatelja Gorana Odvorčića primljen je u službenu konkurenciju 62. međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu, koji će se održati od 13. do 24. svibnja, te će se natjecati za uglednu nagradu Zlatnu palmu, izvijestio je danas producent filma.

Film "Ciao Mama" snimljen je po scenariju Gorana Odvorčića i Matije Klukovića, po kojem je snimljena jedna od "Zagrebačkih priča" istoimenog omnibusa.

Scenaristi su zajedno režirali film, nakon čega su montirane dvije verzije. Jedna verzija, koju potpisuju obojica autora, ušla je u omnibus, a druga je prijavljena na natječaj za službeni program Festivala u Cannesu, najvećega filmskog festivala u svijetu.

Film prati odnos majke i kćeri pošto majka odluči napustiti obitelj. Jednostavnom radnjom film proniče u složene obiteljske odnose.

Debitantski film mladog Odvorčića, snimljen u produkciji "Propeler Filma" te koprodukciji "Focus Medije" i "Start Up-a", ujedno je prvi hrvatski film nakon 1979. i filma "Okupacija u 26 slika" Lordana Zafranovića koji se natječe za Zlatnu palmu.

Osim filma "Ciao Mama", u konkurenciji za Zlatnu palmu za najbolji kratki film natječe se još osam kratkih filmova. (hina/metro-portal)

30.04.2009. 10:15:22
Novi komentar
nužno
nužno