« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
VENEZUELA

Chavezov prvi javni nastup nakon liječenja

Predsjednik Chavez ove godine se rijetko pojavljivao u domaćoj javnosti, što je potaknulo glasine da je njegova bolest uznapredovala

Fotografija vijesti
Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela

,

Kuba

Prvi put nakon što se prije dva tjedna vratio iz Kube sa liječenja od raka predsjednik Hugo Chavez pojavio se u javnosti sudjelujući u jednoj televizijskoj emisiji, prenosi Hina.

U emisiji koja je išla uživo sudjelovali su i vladini ministri s kojima je zajedno pričao viceve, ali svoje zdravlje nije spominjao. Također, ponovio je da će se kandidirati na predsjedničkim izborima u listopadu ove godine. Istaknuo je da će opozicija na tim izborima doživjeti težak poraz, te dodao da je uvjeren kako će dobiti novi šestogodišnji mandat za vođenje zemlje.

Napomenuo je i da je cilj njegove vlade da u tom razdoblju godišnji rast BDP-a bude osam posto, te da inflacija bude jednoznamenkasta. Inače, prošle godine inflacija je u Venezueli iznosila oko 27 posto, po čemu spada među zemlje sa najvišom inflacijom na svijetu.

Predsjednik Chavez ove godine se rijetko pojavljivao u domaćoj javnosti, što je potaknulo glasine da je njegova bolest uznapredovala, te da zbog raka neće biti u stanju sudjelovati na predsjedničkim izborima.

23.05.2012. 08:19:23
Novi komentar
nužno
nužno