« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
ima čovjek previše posla

Chavez nema vremena za klimu

Susret zemalja s područja Amazone posvećen borbi protiv klimatskog zatopljenja Chavez će preskočiti jer ima puno drugih obaveza

(Getty Images)
Više o

Hugo Chavez

,

klima

,

Venezuela

,

UN

,

Mahmud Abas

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez izjavio je u srijedu da neće sudjelovati na susretu na vrhu zemalja na području Amazone posvećenu borbi protiv klimatskog zatopljenja koji će se u četvrtak održati u Manausu, glavnom gradu brazilske države Amazonasa.

"Zamolio sam Nicolasa (Nicolas Maduro, ministar vanjskih poslova) da ode i kaže Luli (brazilski predsjednik) da neću moći doći. Nemam vremena", rekao je Chavez, odgovarajući na novinarsko pitanje.

"Imam puno posla u Caracasu. Palestinski predsjednik (Mahmud Abas) stiže sutra (četvrtak)", dodao je venezuelski predsjednik nakon susreta s iranskim kolegom Mahmudom Ahmadinedžadom.

Zadaća ovog regionalnog summita je pripremiti konferenciju UN-a o klimatskom zatopljenju koja će se od 7. do 18. prosinca održati u Kopenhagenu. Kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe čija je zemlja u diplomatskoj krizi s Venezuelom, također je u srijedu otkazao dolazak u Manaus.

Odnosi dvoje susjeda su zahladnjeli otkako je Bogota potpisala vojni ugovor sa Sjedinjenim Državama kojim američkoj vojsci odobrava korištenje vojnih baza u Kolumbiji. Zbog nedolaska su se ispričali i ekvatorski predsjednik Rafael Correa i bolivijski Evo Morales. (hina/metro-portal)

26.11.2009. 08:23:21
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    26.11.2009. 10:39
    kada guglate: climategate server hacked, saznat ćete informacije (koje mediji masovno prešućuju) poslije kojih ćete malo drugačije gledati na borbu protiv klimatskog zatopljenja (borba koja je uzaludna jer to je prirodan ciklus planeta Zemlje i čovjek ima vrlo nebitnu ulogu), naime, nepoznati haker je upao u britanski CRU (The Climatic Research Unit), i objavio sve što je tamo pronašao, a pronašao je manipulacije i namještvanje podataka o klimatskim promjenama...
  2. avatar
    donhuangenaro
    26.11.2009. 12:27
    a evo vijesti s novog zelanda gdje je otkriveno da vladina organizacija za promatranje klime namjerno namještava podatke tako da izgleda kao da temperatura raste, guglaj: niwa temperature faking
Novi komentar
nužno
nužno