objavljeno 26.11.2009. 08:23:21
ima čovjek previše posla

Chavez nema vremena za klimu

Susret zemalja s područja Amazone posvećen borbi protiv klimatskog zatopljenja Chavez će preskočiti jer ima puno drugih obaveza

(Getty Images)
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez izjavio je u srijedu da neće sudjelovati na susretu na vrhu zemalja na području Amazone posvećenu borbi protiv klimatskog zatopljenja koji će se u četvrtak održati u Manausu, glavnom gradu brazilske države Amazonasa.

"Zamolio sam Nicolasa (Nicolas Maduro, ministar vanjskih poslova) da ode i kaže Luli (brazilski predsjednik) da neću moći doći. Nemam vremena", rekao je Chavez, odgovarajući na novinarsko pitanje.

"Imam puno posla u Caracasu. Palestinski predsjednik (Mahmud Abas) stiže sutra (četvrtak)", dodao je venezuelski predsjednik nakon susreta s iranskim kolegom Mahmudom Ahmadinedžadom.

Zadaća ovog regionalnog summita je pripremiti konferenciju UN-a o klimatskom zatopljenju koja će se od 7. do 18. prosinca održati u Kopenhagenu. Kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe čija je zemlja u diplomatskoj krizi s Venezuelom, također je u srijedu otkazao dolazak u Manaus.

Odnosi dvoje susjeda su zahladnjeli otkako je Bogota potpisala vojni ugovor sa Sjedinjenim Državama kojim američkoj vojsci odobrava korištenje vojnih baza u Kolumbiji. Zbog nedolaska su se ispričali i ekvatorski predsjednik Rafael Correa i bolivijski Evo Morales. (hina/metro-portal)

26.11.2009. 08:23:21
http://m.metro-portal.hr/chavez-nema-vremena-za-klimu/27264/