« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
CARACAS

Chavez i Ahmadinedžad učvrstili amntiimperijalistički savez

Četvrto druženje Americi najomraženijih predsjednika proteklo je uz revijalne osude nadutosti mrskog im svjetskog policajca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hugo Chavez

,

SAD

,

Iran

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

Venezuela

,

iranski nuklearni program

,

antiimperijalistički savez

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez i njegov iranski kolega Mahmud Ahmadinedžad u srijedu su učvrstili i posebno istaknuli svoj antiimperijalistički savez tijekom posjeta Caracasu iranskoga čelnika.

"Ti si pravi gladijator u borbi protiv imperijalizma", rekao je Chavez Ahmadinedžadu prije početka radnoga sastanka sa svojim iranskim gostom.

"Iranski i venezuelski narod stvorili su zajednički savez u borbi protiv 'nadmenosti' svjetskoga imperijalizma", odgovorio mu je iranski čelnik, kojemu je ovo četvrti službeni posjet Venezueli.

Dvije su zemlje ostvarile snažnu suradnju na različitim područjima, a Chavez je nekoliko puta javno branio iranski nuklearni program, koji zabrinjava Zapad.

U ponedjeljak i utorak Brazil i Bolivija izvijestili su kako podupiru pravo Teherana na razvoj nuklearne energije u mirnodopske svrhe, ako se pritom poštuju međunarodni sporazumi. (hina/metro-portal)

26.11.2009. 00:42:04
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    26.11.2009. 10:28
    Iran poštuje sve međunarodne sporazume (čiji je i potpisnik, za razliku od izraela koji nije ništa potpisao niti išta poštuje, ponajmanje ljudska prava), a svejedno tu državu, sve njene saveznike (koje, kad bi pobrojali bi bili u velikoj većini naspram Zapada) i državnike prozivaju 'omraženim'... ne čudim se, zapadnjački korumpirani mediji su glasniji i naivne ovce lako povjeruju njihovoj propagandi :-P
Novi komentar
nužno
nužno