« Fun
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
TJEDAN

Četvrtak je pravi dan za seks

Što je najbolje raditi koji dan u tjednu prema raznoraznim istraživanjima dokonih znanstvenika s dobrim budžetima

Četvrtkom je razina kortizola najviša
Četvrtkom je razina kortizola najviša (Arhiva)
Više o

seks

,

ponedjeljak

,

najbolji dan za seks

,

dan za roštilj

Naši znanstvenici vjerojatno ne čitaju internetske portale od muke kad vide količinu istraživanja koje su proveli raznorazni instituti, organizacije i sveučilišta s dobrim menadžmentom i bogatim budžetima.

Izbor iz takvih istraživanja za svaki dan u tjednu napravio je B92, pa da vidimo što je koji dan na rasporedu:

Ponedjeljak - kupovina fotoaparata

OK, možda i nije najatraktivniji dan u tjednu, razumljivo, no tim je danom uvjerljivo najveći broj rasprodaja fotoaparata na internetu, pa kad vam zatreba nova spravica za bilježenje smiješnih, romantičnih i ostalih važnih trenutaka, pričekajte ponedjeljak.

Utorak - dan za roštilj

Ma kako sumanuto ovo zvučalo, istraživanja su pokazala da je utorak u prosjeku najsuhlji dan u tjednu, jer se najdrastičnije promjene vremena događaju u pravilu vikendom i ponedjeljkom popodne.

Srijeda - dan za traženje povišice

Sedam od deset menadžera u jednom ispitivanju ustvrdilo je da je srijeda idealan dan za traženja povišice, što zbog toga što se još uvijek sjećaju prošlog vikenda i ugodnog odmora, što zbog činjenice da još nisu potpuno ludi od posla, kao recimo u petak.

Četvrtak - dan za seks

Prirodne razine kortizola koji ima ključni utjecaj na seksualno uzbuđenje najviše su upravo u četvrtak, pokazalo je istraživanje London School of Economics (kao što rekosmo, dobra uprava i fini budžet ...).

Petak - prodaja nekretnina, prestanak pušenja, vjenčanje

Američka tvrtka za promet nekretninama Redfin je temeljem analize preko milijun ponuda na 16 tržišta u razdoblju od 21 mjeseca ustvrdila da je petak dan kad je najbolje prodati svoju kuću ili stan. 

No, petak je dan velikih stvari, pa je tako upravo to najbolji dan za prestanak pušenja, jer znanstvenici vjeruju da je upravo zadnji radni dan tjedna vrijeme kad imamo najsnažniju volju, pa vi izvolite.

Uz to, petak je sjajan dan za vjenčanja, no ne zbog mišljenja znanstvenika nego zato što su vjenčanja tradicionalno subotom, pa petkom možete lakše dobiti prostor i to za bitno manju cijenu nego subotom.. 

30.08.2012. 19:18:00
Novi komentar
nužno
nužno