« Život
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Četverogodišnjak član Mense

Čudo od djeteta s dvije je godine naučio abecedu i kvadrira u sekundi

Više o

Mensa

,

inteligencija

,

Harry Chapple

,

čudo od djeteta

Maleni Harry Chapple ima kvocijent inteligencije 144 te je pozvan da se pridruži skupini najelitnijih mozgova svijeta pod okriljem organizacije Mense. Harry je svojim roditeljima oduvijek drugačiji od ostale djece, s dvije je godine znao abecedu unatrag, a može izračunati opseg kružnice i kvadrirati broj u sekundi.

Nije stoga čudno što su ga orditelji odlučili testirati, a u seriji testova inteligencije pokazao je zadivljujuću sposobnost uma. Uvijet za ulazak u Mensu je kvocijent inteligencije iznad 130, a maleni Harry debelo je iznad prosjeka.

Harry živi s roditeljima, ocem Simonom (35) i majkom Michelle (29) u Ashu. Njegov otac je već od ranog Harryjevog djetinjstva primjetio da dječaka zanima matematika.

"On je tip djeteta koji kad vas pita zašto je nebo plavo, a vi njemu kažete zato što reflektira boju mora, on neće biti zadovoljan. On će onda pitati: 'A zašto je more plavo?' Vrlo je uporan i radoznao", kaže njegov otac, a prenosi Daily Telegraph.

Inteligencija se može izmjeriti i kod vrlo malene djece s obzirom na uobičajen intelekt vršnjaka. Zanimljivo je da tek 0,1 posto ljudske populacije ima IQ iznad 140. (metro-portal)

04.08.2009. 11:18:23
Novi komentar
nužno
nužno