« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
PREPOZNAJTE IH

Četiri jahača bračne apokalipse

Kraj veze ili braka moguće je predvidjeti ako na vrijeme prepoznate da su vam se ovi jahači počeli motati u blizini - pa bi bilo dobro da ih potjerate

Prepoznajete li ovu ekipu?
Prepoznajete li ovu ekipu? (Arhiva)
Više o

brak

,

veza

,

znakovi kraja

Brak ili ljubavna veza moraju jednom doći kraju - svi umiremo, nije li tako. No, kako se tijekom ceremonije vjenčanja uvijek spominje baš taj trenutak kao kraj, a u stvarnom životu vrlo često dolazi puno prije, vrijedi znati koji su znakovi kraja.

Za Apokalipsu je lako - samo pročitajte Bibliju i znakovi su tamo, no ove bračno/vezane znakove ponekad je lako previdjeti ili pomiješati s nečim drugim, ali doktor John Gottman tvrdi da on zna koji su jahači apokalipse braka ili veze.

Nakon četrdeset godina proučavanja veza i brakova, on tvrdi da su i tu u igri četiri jahača, pa da vidimo koji su:

Kritiziranje - nepovratno utječe na karakter osobe. Umjesto da kritizirate svoga partnera, ponudite rješenje ili mu se požalite što vas smeta, a da ga pritom ne uvrijedite.

Izolacija - klasičan primjer ignoriranja i izbjegavanja partnera. Na taj način nećete samo prekinuti svađu, nego ćete i vrlo uspješno prekinuti i odnos s tom osobom. Ignoriranje i nedostatak angažiranosti otrov je za brak.

Opravdavanje - tijekom svađe izbjegavajte smišljanje opravdanja za bilo što, jer upravo to pogoršava stvar - partner će pomisliti da ga ne doživljavate ozbiljno i zapravo njega krivite za sve.

Prijezir - uvredljivi nadimci, kolutanje očima, sarkastični komentari i neumjesan humor, kao i ismijavanje, sve to čini ovog jahača kojega Gottman smatra glavnim i najvećim nagovještajem da je braku došao kraj, jer ako partner jasno vidi da mu se gadite, rješenja jednostavno više nema.

Tek toliko da znate kako riješiti probleme i potjerati ove jahače dok su još daleko, na horizontu - prihvatite partnera kakav jest i nemojte ga pokušavati promijeniti da postane onakav kakvog biste vi željeli.

08.04.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno