« Kultura
objavljeno prije 7 godina
DOVU 2017

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

Ukoliko imate materijale koje ste prikupili kao posjetitelji programa nezavisne kulture ili ste ih sami organizirali, ovo je prava prilika da ih donesete u Centar

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture
Centar za dokumentiranje nezavisne kulture (Booksa)
Više o

Booksa

,

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

,

DOVU 2017

U sklopu Dani otvorenih vrata udruga 2017.Centar za dokumentiranje nezavisne kulture u četvrtak i petak, 25 i 26. svibnja, od 12 do 16 sati organizira prikupljanje i razgledavanje materijala, druženje i glazbenu slušaonicu u prostoru kluba Booksa, Martićeva 14 D, u Zagrebu. 

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je community arhiv nezavisne kulture u Hrvatskoj, koji od 2011. godine vode udruge Kurziv (Kulturpunkt.hr) i Kulturtreger (Booksa) te u kojem je do danas prikupljeno nekoliko tisuća jedinica različitih tiskanih i audio-vizualnih materijala koji svjedoče o razvoju nezavisne kulturne, umjetničke i aktivističke scene u Hrvatskoj u posljednjih dvadeset i pet godina.

Ukoliko imate materijale koje ste prikupili kao posjetitelji programa nezavisne kulture ili ste ih sami organizirali, te ih želite sačuvati u arhivu u kojem će biti trajno dostupni svima zainteresiranima, ovo je prava prilika da ih donesete u Centar. Osim toga, moći ćete prelistati sve dosada prikupljene materijale - časopise, postere, flajere, fanzine i knjige te se pridružiti Dunji Kučinac (Kulturtreger) i Matiji Mrakovčić (Kurziv) u razvrstavanju novopristiglih materijala iz cijele Hrvatske. Također, u tim terminima možete saznati i sve o radu Centra i mogućnostima uključivanja u stvaranje ovog jedinstvenog arhiva.

Dok budemo razgledavali i razvrstavali materijale, slušat ćemo glazbenu listu koju je pripremila udruga Vibra. Vibra je razvila ViBRa BoX, uređaj koji je instaliran u nekoliko klubova u Hrvatskoj, između ostalog i u Booksi, a koji reproducira i na taj način promovira isključivo suvremenu regionalnu nezavisnu glazbu. Osim toga, svrha ViBRa BoXa je stvaranje jedinstvenog arhiva nezavisne glazbe te je do danas prikupljena glazba preko stotinu kantautora, projekata i bendova, a sam arhiv trenutno broji preko 5000 pjesama.
Vidimo se 25. i 26. svibnja, ispunite tople proljetne dane šetnjom kroz povijest nezavisne kulturne scene. Čekamo vas u Centru!

23.05.2017. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno