« Film
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
DOĐITE

Centar Cesarec i Kinoteka širom otvaraju vrata

Besplatni program u Kordunskoj 1 namijenjen svim generacijama, a uključuje predstave i brojne radionice, projekciju filma Mali vojnik Jean-Luca Godarda i kviz filmskog znanja KOZa

Sjajna subota u Kinoteci
Sjajna subota u Kinoteci (Centar Cesarec)
Više o

Dan otvorenih vrata

,

Centar Cesarec

,

Kinoteka

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u subotu 23. rujna 2017. u kinu Kinoteka (Kordunska 1) predstavit će program Vrata širom otvorena s ciljem promicanja izvrsnosti u različitim kulturnim i umjetničkim područjima. Sva događanja su besplatna te će u njima moći uživati posjetitelji svih generacija, od najmlađih do najstarijih.

Program za najmlađe počinje već od 10 sati uz Rajsko voće na uglu, predstavu o žestokom rivalstvu kvartovske voćarnice Rajsko voće i obližnjeg fast fooda Divlja krava, koja je nastala u suradnji Centra za kulturu Augusta Cesarca i OŠ Pavleka Miškine.

Od 10:30 sati svi zainteresirani moći će zagrabiti u šešir mađioničara Jape u kojem ih očekuje pregršt čarobnih trikova te naučiti ponešto o iluzionističkom umijeću na demonstracijama i radionici pod nazivom Mali svijet trikova i iluzija.

Filmska Chudo-vishta okupirat će kino Kinoteka od 11 sati, ali nema razloga za strah jer je riječ o projekciji kratkometražnog igranog filma nastalog na glumačko-filmskoj radionici Centra u okviru programa Od ideje do filma.

Ljubitelji kvizova moći će od 17 sati u kinu Kinoteka odigrati filmsku KOZa-u (Kviz Općeg Znanja). Natjecati se mogu ekipe sastavljene od 2 do 4 člana, provjeravat će se poznavanje filmskog svijeta, a najbolje očekuju lijepe nagrade.

Filmski kviz poslužit će kao izvrsno zagrijavanje za središnji događaj manifestacije, projekciju filma Mali vojnik Jean-Luca Godarda s početkom u 20 sati. Riječ je o glasovitom filmu iz 1963., s motivima alžirskog rata i Annom Karinom u naslovnoj ulozi. 

Tijekom cijelog dana živahno će biti i u dvorištu kina Kinoteka gdje će se u slučaju lijepog vremena održati nekoliko kreativnih likovnih radionica pod vodstvom akademske slikarice Ksenije Filipović. Od 11 do 12:30 sati izrađivat će se životinjske skulpture, a od 12:30 do 14 sati skulpture inspirirane djelima Vjenceslava Richtera.

Detaljne informacije dostupne su na službenim stranicama Centra za kulturu i film Augusta Cesarca dok će događaji biti posebno najavljeni i na FB stranicima Centra Cesarec i kina Kinoteka.

21.09.2017. 16:30:00
Novi komentar
nužno
nužno