« Kazalište
objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana
NAJAVE

Ćelava pjevačica u opernom ruhu

Najavljujemo izvedbe dramskog antikomada "ĆELAVA PJEVAČICA" Eugenea Ionescoa u režiji Aleksandra Švabića i inovativnoj glazbeno - scenskoj izvedbi poznatih glumaca Maje Posavec i Borka Perića

Ćelava pjevačica u opernoj varijanti
Ćelava pjevačica u opernoj varijanti (Arhiva)
Više o

Borko Perić

,

Maja Posavec

,

Ćelava pjevačica

U četvrtak 13. svibnja i petak 14. svibnja 2021. u 20:30 sati u prostoru akademske Scene F22 u Frankopanskoj 22, najavljujemo praizvedbu opere Ćelava pjevačica.

Riječ je o završnom diplomskom projektu Ene Subotić, studentice druge godine diplomskog studija Produkcije na Akademiji dramske umjetnosti.

Idejni koncept je preoblikovanje istoimenog dramskog antikomada Eugenea Ionescoa u inovativno glazbeno-scensko djelo. Intencija autorskog tima je ovo poznato lektirno djelo približiti kazališnoj publici na jedan novi, drugačiji i zabavniji način.

U režiji Aleksandra Švabića, scenografiji Matije Blaškovića i kostimografiji Mie Popovski i Davida Morhana, operu će izvoditi sopranistica Josipa Bilić, tenor Marin Čargo, bariton David Šeb, glumica i pjevačica Maja Posavec te glumac Borko Perić.

Glazbeni izvođači su klavirist Viktor Čižić i kontrabasist Matija Kasaić Drakšić. Autorica glazbe je Zrinka Posavec, a glazbeni aranžer Viktor Čižić.

Suradnici za scenski pokret su Una Štalcar-Furač i Šimun Stankov, a dizajner rasvjete Toni Modrušan. Autor plakata je Pavel Papadimitrov, a fotografija Dominik Vujičić.

Nositelj projekta je Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. 

12.05.2021. 14:21:00
Novi komentar
nužno
nužno