« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
požar u varaždinu

Čehok sumnja u podmetanje požara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

požar u Univerzalu

,

Ivan Čehok

Nekoliko sati nakon što je u krugu tvrtke za reciklažu metalnih ostataka i otpadaka "Univerzal" u Varaždinu buknuo požar, zgarište je obišao i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je rekao kako sumnja da se požar dogodio slučajno.

"Čudno je da je požar buknuo istodobno u dvije odvojene hale. To budi sumnju da se požar nije dogodio slučajno i kao gradonačelnk, u ime grada Varaždina, tražim od policije da se provede detaljna istraga o tom slučaju", rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Sumnju da je požar podmetnut izrazio je i suvlasnik "Univerzala" Marijan Kovačić: "Ovo je već treći požar u našoj tvrtki unazad godinu i pol dana. Osim što je požar buknuo istodobno u dvije različite hale, sumnjivo je što se dogodio kada u tvrtki nema radnika ni proizvodnje, a strojevi su isključeni."

"Iako ne mogu ni u koga uprijeti prstom, sumnjam da je požar podmetnut", izjavio je za Hinu Marijan Kovačić.

Požar je buknuo jutros prije osam sati, a zahvatio je hale s tekstilom. U gašenju požara, koji je lokaliziran za jedan sat, sudjelovalo je četrdesetak pripadnika varaždinske Javne vatrogasne postrojbe i članova gradskih DVD-a te sedam vatrogasnih vozila.

Tvrtka "Univerzal" prije nekoliko dana primila je priznanje od medijske kuće "Business.hr" kao druga najuspješnija tvrtka sjeverozapadne Hrvatske s rastom prihoda od gospodarske djelatnosti od 244 posto od 2005. do 2007. godine. (hina/metro-portal)

20.10.2008. 00:27:14
Novi komentar
nužno
nužno