« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
stipe u havani

Castro će uživati u hrvatskom pršutu

Predsjednik RH pohvalio se kako je kubanskom vođi poklonio hrvatsku deliciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Stjepan Mesić

,

Fidel Castro

,

Raul Castro

,

odnosi Kuba Hrvatska

,

Mesić u Havani

Predsjednik Mesić je u Palači revolucije i tijekom večere s Raulom Castrom razgovarao o gospodarskoj suradnji Kube i Hrvatske.

"Kubanci su zainteresirani da se hrvatska brodogradnja uključi u izgradnju ribarica, te ophodnih brodova za njihovu obalnu stražu", rekao je predsjednik RH Stjepan Mesić obraćajući se hrvatskim novinarima u Havani.

Razgovaralo se o mogućim projektima i suradnji na svim razinama - od graditeljstva do istraživanja nafte i plina na moru i na kopnu.

"Na Kubi ima dosta izvedenih projekata u kojima su sudjelovale naše firme, prije svega to su hidrocentrale i u njih ugrađeni dijelovi koje su proizvodila naša poduzeća poput Rade Končara, Đure Đakovića i drugih", kazao je predsjednik Mesić.

Vođe su raspravljale i o blokadi Kube koju je nametnuo SAD. S bzirom da je u Americi nova administracija, zaključili su da je to prilika da se poboljšaju odnosi između Kube i SAD-a.

Hrvatski predsjednik pohvalio se da je Fidelu Castru protokolarnim putem poklonio pršut.

"On nevjerojatno voli naš pršut, ja sam mu jedan donio i rekao sam da ću biti jako zadovoljan ako mu se svidi", rekao je Mesić.

Nažalost, još nije sigurno da će se u preostala dva dana susresti s Fidelom Castrom.

18.09.2009. 22:28:24
Novi komentar
nužno
nužno