« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
Kalelarga

Carrerasov glas odjekivao Zadrom

Jedan od tri tenora oduševio Zadrane

(Vladimir Ivanov, CROPIX )
Više o

Jose Carreras

,

Tri tenora

,

Zadar koncert

Jedan od najslavnijih svjetskih tenora Jose Carreras održao je večeras u Zadru, na zadarskom Forumu, pred rasprodanim gledalištem spektakularni koncert u kojem je otpjevao 20-ak svojih novih i starih, publici dobro poznatih pjesama.

Na koncertu je nastupila i irska sopranistica Celine Byrne, a Simfonijskim orkestrom HRT-a, s više od 60 svirača, ravnali su naizmjenično David Gimenez i hrvatski dirigent Ivan Repušić.

Na kraju koncerta pred oduševljenom publikom Carreras je zajedno sa zadarskom klapom "Kadena" otpjevao popularnu zabavnu pjesmu "Kalelarga" što je publika posebno oduševljeno pozdravila te još nekoliko puta izvodila Carrerasa na bis.

Ovaj koncert organizirali su Turistička zajednica grada Zadra i grad Zadar.

Zadarski poluotok je večeras bio prepun ljudi. Primjetno je da su u Zadar doputovali i iz mnogih okolnih gradova, a među nazočnima na koncertu bilo je dosta i stranih gostiju. Uz puno gledalište, u kojem je bilo oko tri i po tisuće slušatelja, mnoštvo Zadrana i gostiju bilo je sa svih strana izvan ograde na zadarskom Forumu. Zbog koncerta je zadarski poluotok cijeloga dana bio zatvoren za automobile.

Jose Carreras je na večerašnjem koncertu promovirao pjesme sa svoga novog albuma "Mediterranean Passion", no ipak najveći pljesak i oduševljenje slušatelja nastalo je kad je pjevao poznate katalonske i napolitanske kancone, "Kataryn", "Gitara romana", "Granada" i druge.

Inače, ovaj koncert stajao je 160 tisuća eura, a cijena ulaznica je bila 200, 300 i 400 kuna. Koncert je trajao gotovo dva sata i 15 minuta a na samom njegovom kraju publika je ovacija isplatila slavnoga tenora, sopranisticu, dirigente i orkestar. Na kraju je priređen vatromet.

Izvor:Hina

22.07.2009. 09:21:35
Novi komentar
nužno
nužno