« Stand up
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
OBLJETNICA

Čak četiri predstave povodom 6. rođendana Studija Smijeha

Svi su mislili da se šale no svojim radom i trudom danas slobodno možemo reći kako su upravo oni zaslužni za činjenicu da je stand up u Hrvatskoj postao nezaobilazan način urbane zabave

Proslava 6. rođendana
Proslava 6. rođendana (Studio smijeha)
Više o

rođendan

,

proslava

,

Studio smijeha

Kada su 1. travnja 2011. godine po prvi puta službeno otvorili vrata Studija Smijeha na inicijativu Marine Orsag, svi su mislili da se šale no svojim radom i trudom danas slobodno možemo reći kako su upravo oni zaslužni za činjenicu da je stand up u Hrvatskoj postao nezaobilazan način urbane zabave.

Šest godina kasnije i dalje su tu

Kako je stand up još uvijek nedovoljno zastupljen, kako u kulturi tako i u samoj ponudi raznih kulturnih manifestacija, kao i činjenica da se profesionalno bavljenje stand up komedijom još uvijek ne klasificira kao slobodna umjetnost zbog čega komičari/ke i dan danas nemaju svoj službeni status u Hrvatskoj, oni nisu odustali i ponosni su jer se svakoga dana bore da se stvari promjene i postave na svoje mjesto. Iz Vlaške 92, prošle su godine preselili u novi prostor u Hebrangovoj koji je puno adekvatniji i bez pretjerivanja može stati uz bok svjetskim stand up klubovima. Predstave možete pogledati sve dane u tjednu, a osim domaćih komičara ugošćuju kako regionalne tako i svjetski poznate komičare i komičarke.

Stand up je u organizaciji Studija Smijeha po prvi puta izašao iz klubskih okvira uz stand up spektakl „Best of regional stand up" u Lisinskom

U velikoj dvorani najpoznatijeg domaćeg hrama umjetnosti i kulture prošle godine, odvila se prekrasna priča pod nazivom Best of regional stand up. Cijeli projekt nastao je s idejom promicanja tolerancije, suživota, međusobnog poštovanja, te zajedničke borbe protiv svakodnevnog sivila, a da je ovakvih događanja potrebno više dokazale su rasprodane ulaznice u samo deset dana. Međutim Best of regional stand-up u Lisinskom dokazao je i puno više od toga. Dokazao je to da ovi mladi ljudi koji već preko deset godina rade na tome da stand up komediju postave na mapu kulturne i umjetničke scene Hrvatske, nakon Lisinskog to i više nego zaslužuju kao što je to odavno slučaj u zapadnim zemljama. Napisati svoj vlastiti tekst, izrežirati ga do savršenstva, izvesti pred publikom i u konačnici tu istu publiku nasmijati do suza, zaista je umjetnost i koliko god to lako izgledalo, ne može to svatko.

Ozbiljno duhoviti na svoj način

Mnogi smatraju kako je stand up prepričavanje viceva, no to nije tako. Stand up je disciplina u kojoj komičari na duhovit način kritiziraju stanje društva, politiku, svijet oko sebe.

Svi njihovi tekstovi, fore i priče su isključivo autorski, a za plagijatore, kako kažu, u Studiju Smijeha nema mjesta.

Stvaraju novu generaciju komičara

Osim nastupa stalnih komičara, priliku daju i amaterima koji se svakog ponedjeljka imaju priliku okušati u stand upu.

Projekt Marine Orsag pod nazivom „I hate Mondays" Open Mic night, nastao je puno prije otvaranja Comedy kluba u zagrebačkom klubu Purgeraj te su upravo iz tih večeri pronikli gotovo svi današnji komičari scene.

Projekt Open mica pokrenut je također u Splitu, a u planu imaju održavati ovakve večeri u svim većim gradovima.

Ove subote možete uživati u čak četiri predstave

Kako bi na pravi način proslavili šestu godišnjicu otvaranja prvog hrvatskog i regionalnog kluba stand-up komedije, publika će uživati u čak četiri predstave: „Čarapojedac" u 15 h, „Kaje, di je jaje?!" u 16 h, Best of stand up vol. 1 u 18 h i Best of stand up vol. 2 u 20.30 h.

Svoje best of fore u dvije predstave izvest će čak 13 komičara/ki : Marina Orsag, Miranda Lončar, Tin Sedlar, Tihomir Psihomir Paravina, Marko Dejanović, Saša Turković, Josip Škiljo, Tomislav Primorac, Goran Vinčić, Joža Vrban, Vanja Dobrijević, Ante Travizi i Ivo Musulin.

Studio Smijeha povodom svog 6. rođendana organizira i dvije predstave za svoju „malu" publiku

Kako bi razveselili najmlađe povodom svog 6. rođendana, 1. travnja na rasporedu Studija Smijeha čak su dvije predstave za djecu, „Čarapojedac" i „Kaje, di je jaje?!".

„Čarapojedac „ Igrano - plesna predstava za djecu nastala je prema istoimenoj slikovnici „Čarapojedac" Ivane Guljašević. Predstava je namijenjena djeci od 3 do 9 godina.

„Kaje, di je jaje?!" dječju urnebesnu predstavu o potrazi za velikim čokoladnim jajetom napisala je Marina Orsag, a izvodi je uz još jednog komičara Tina Sedlara.

Svoje mjesto možete rezervirati putem telefona 095 5103 129.

Putem maila na ulaznice@studiosmijeha.hr ili putem web stranice www.sudiosmijeha.hr

Cijena ulaznica za sve rođendanske predstave 1.4. iznosi 20 kn

Studio Smijeha nalazi se u Hebrangovoj 10 (ulaz iz Gajeve).


29.03.2017. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno