« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
OD 10. DO 13. OŽUJKA

Čak 32 dokumentarna rock filma na ovogodišnjem DORF-u

Na ovogodišnjemu 5. festivalu dokumentarnog rock filma - DORF-u, koji će se istodobno održati u Vinkovcima i Rijeci, bit će prikazana 32 dokumentarna rock filma iz 13 država

Fotografija vijesti
Više o

rock

,

glazba

,

DORF

,

dokumentarni filmovi

Iz regionalne konkurencije organizatori ističu makedonski film "Ako nikoj ne sviri", autora Gjorgjija Janevskog iz Skopja, o skupini "Bernay's Propaganda", te hrvatski film "Noise Slawonische Kunst" Slobodana Šijana i Stjepana Petea iz Osijeka o istoimenom projektu u kojem je skupina osječkih glazbenika i umjetnika stvarala tijekom Domovinskog rata u razrušenom Osijeku, prenosi Hina. 

"Hrvatska premijera filma 'Cure for pain: Mark Sandman Story', autora Roberta Bralvera i Davida Ferinoa iz SAD-a, o kultnom triju 'Morphine' privući će fanove toga nikad prežaljenog banda. Radi se o jednoj od najutjecajnih grupa čija je karijera prekinuta tragičnom smrću pjevača i basista Marka Sandmana na koncertu u Italiji", navodi "Rare" i pritom ističe "crno-bijelo koncertno remek-djelo 'Mogwai:burning' o škotskim post-rock prvacima" autora Vincenta Moona iz Francuske, čiji će film "La Faute Des Fleurs" o kultnome japanskom glazbeniku Kazukiju Tomokawi biti prikazan u međunarodnoj konkurenciji.

Projekcije filmova održavat će se u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima te u Art-kinu "Croatia" u Rijeci. U oba grada bit će organizirani i popratni događaji. Novost petog DORF-a jest program "DORF:EDIT", kojim organizatori festivala u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom počinju mnoge aktivnosti usmjerene prema razvoju filmske kulture, upoznavanju novih medija i edukaciji djece.

U sklopu tog programa u Vinkovcima će biti prikazan izbor ponajboljih prošlogodišnjih radova nastalih u produkciji filmskih skupina osnovnih i srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske. Isto tako, bit će organizirana radionica dokumentarnih filmova za prosvjetne djelatnike.

25.01.2011. 18:10:00
Novi komentar
nužno
nužno