« Film
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
FESTIVALI

Čak 22 filma na LFF-u

U popratnom programu ovogodišnjeg Liburnia Film Festivala (LFF) su 22 filma, što je više filmova nego ikad dosad

Bit će odlično...
Bit će odlično... (Arhiva)
Više o

Liburnia Film Festival

,

LFF

Posebnost ovogodišnjeg, 19. LFF-a je i do sad najviše prijavljenih filmova iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Dvadesetak prijavljenih filmova pokazuje veliki iskorak u regionalnoj dokumentarnoj produkciji, ocijenila je Androić. Zbog toga su organizatori odlučili dio popratnog programa posvetiti predstavljanju regionalnih autora i produkcija u programu Regionala.

14 filmova u programu Regionala prikazivat će se u opatijskoj Villi Antonio 23. i 24. kolovoza, uz besplatan ulaz.

Izvan konkurencije na 19. LFF-u prikazat će se i retrospektiva filmova Đure Gavrana, čiji je film "Jedna od nas" u službenoj konkurenciji za nagrade. U sklopu retrospektive će se, također u Villi Antonio prikazati pet njegovih ranijih filmova.

Nakon projekcije filma "Jedna od nas" priredit će se studija slučaja s autorom koji će govoriti o nastanku filma te tribina o problemu obiteljskoj nasilja, o kojem govori film.

Svakog dana će se u popodnevnim satima održavati razgovori gledatelja s autorima filmova prikazanih prethodnog dana.

19. Liburnia Film Festival se održava od 23. do 27. kolovozima, s projekcijama 22 filma u konkurenciji na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Od njih sedam ima svjetsku, hrvatsku ili filmsku premijeru.

Festival organizira Udruga LFF, suorganizator je Restart, a partner Festival Opatija. Podržavaju ga Hrvatski audiovizualni centar, Grad Opatija, Primorsko-goranska županija, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, AVC Zagreb i drugi podupiratelji.

13.08.2021. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno