« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
MLJAC

Čaj od đumbira i cimeta - sjajna kombinacija

Čaj od đumbira i cimeta može olakšati brojne tegobe, od mučnine, probavnih smetnji, menstrualnih grčeva, a može i znatno smanjiti opasnost od pojave bolesti srca

Isprobajte đumbir za postizanje savršene figure
Isprobajte đumbir za postizanje savršene figure (Arhiva)
Više o

čaj

,

cimet

,

đumbir

Đumbir i cimet u kombinaciji će imati brojne prednosti, a čaj se može piti kod probavnih problema, raznih upalnih stanja, prehlada, za jačanje imuniteta te kod visokog krvnog tlaka. Čaj se vrlo lako može napraviti, a uz dodatak meda će se njegova ljekovita svojstva dodatno proširiti. Uz med, može se dodati i kurkuma ili anis.

Kako napraviti čaj od đumbira i cimeta?

Prije svega je potrebno u hladnu vodu staviti đumbir s korom, narezan na kockice ili krugove, te cimet. Potrebno je narezati oko žlicu do dvije svježeg korijena đumbira te staviti dva do četiri štapića cimeta ili dvije žlice mljevenog cimeta. Sve se kuha otprilike 20 minuta kako bi voda poprimila okuse đumbira i cimeta.

Nakon što se makne s vatre, čaj je potrebno poklopiti i ostaviti da miruje oko 10 minuta. Čaj se potom procijedi te po želji zasladi medom. Čaj se može biti topao ili dobro ohlađen u hladnjaku, kada će u ljetnim mjesecima poslužiti kao pravo osvježenje.

Dakle, čaj od đumbira i cimeta može olakšati brojne tegobe, od mučnine, probavnih smetnji, menstrualnih grčeva, a može i znatno smanjiti opasnost od pojave bolesti srca. Čaj se radi jednostavno, a osim ova dva glavna sastojka, mogu mu se dodati i kurkuma, limun ili anis. Može se piti kroz cijeli dan, pri čemu ovi začini mogu poslužiti za razbuđivanje ili za umirivanje.

07.01.2022. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.01.2022. 20:13
    Odlicno
Novi komentar
nužno
nužno