« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
OSOBA TJEDNA - Snježana Pejčić

Bubka i streljana za nagradu

Vrdoljak i Obersnel ispunit će želje olimpijki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Olimpijske igre

,

Snježana Pejčić

Prva se plasirala na pekinške Olimpijske igre na kojima se prvi dan natjecala i prva osvojila brončanu medalju. Prvu hrvatsku medalju s Ljetnih olimpijskih igara u ženskoj konkurenciji. Ah da, i prva je dobila medalju iz ruku Jacquesa Roggea, predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora. Jedan pravi hitac u dalekom Pekingu bio je potreban da Hrvatska čuje za Snježanu Pejčić. A svaki dan po šest sati Snježana neumorno u streljani puca iz puške i pištolja. I tako već trinaest godina. S nevjericom je 26-godišnja Riječanka ispraćena u Peking.

Unatoč velikoj pozornosti koju si je zasluženo priskrbila, Snježana je ostala skromna. Na upit što će s novčanim nagradama odgovorila je da će si kupiti kauč i konačno naspavati. Brončana olimpijka i dalje sniva prvu žensku olimpijsku medalju

Mnogi su vjerovali da ide na ‘turističko putovanje’ iako je Snješka srebrna s juniorskog EP-a u Solunu 2002. Nije se dala smesti, nadala se dobrom rezultatu, no priznaje, nikako medalji. Unatoč velikoj tremi sačuvala je koncentraciju i pogodila za broncu. Nagrade je čekaju, na račun je već ‘sjela’ 91 tisuća kuna koliko službeno vrijedi brončana medalja kao ‘državna nagrada’, Rijeka je poklonila malokalibarsku pušku, a bit će i nešto gotovine. 

Unatoč velikoj pozornosti koju si je zasluženo priskrbila ostala je skromna. Brončanoj olimpijki potreban je samo san. Ipak, odlučila je Snježana iskoristiti i svojih pet minuta slave i poželjela je streljanu u Rijeci, ali i upoznati slavnog motkaša, Ukrajinca Sergeja Bubku. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ispunit će joj prvu želju, drugu pak Antun Vrdoljak, član Međunardnog olimpijskog odbora.

Piše: Piše: Ato Kwamina Markin
14.08.2008. 22:42:49
Novi komentar
nužno
nužno