« Film
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
68. MOSTRA

Brojne zvijezde i na ovogodišnoj Mostri

U konkurencije ovogodišnje Mostre su ukupno 22 filma. Festival će otvoriti film Georgea Clooneya "The Ideas of March", kojem je on scenarist, redatelj te igra glavnu ulogu

George Clooney otvorit će 68. Mostru svojim filmom
George Clooney otvorit će 68. Mostru svojim filmom "The Ideas of March" (Chris Jackson/Getty Images)
Više o

George Clooney

,

Madonna

,

Roman Polanski

,

Mostra

Od 31. kolovoza do 10. rujna ove će se godine održavati 66. venecijanski filmski festival, popularna Mostra. Među poznatim gostima bit će i George Clooney, Phililppe Garrel, David Cronenberg, Al Pacino i Madonna.

U konkurencije ovogodišnje Mostre su ukupno 22 filma. Festival će otvoriti najnoviji film Georgea Clooneya "The Ideas of March", kojem je on scenarist i redatelj, te u kojem igra glavnu ulogu.

Na Mostri će biti prikazan i novi film Romana Polanskog "Carnage" u kojemu glume Kate Winslet, Christoph Waltz, Jodie Foster, Matt Dillon i John C. Reilly. Polanski se neće pridružiti glumcima svog filma na Mostri jer mu prijeti uhićenje.

Ipak na Mostri neće nedostajati poznatih imena. Jednu od počasnih festivalskih nagrada dobiti će Al Pacino koji je najavio dolazak i svjetsku pretpremijeru filma "Wilde Salome" posvećenog Oscaru Wildeu.

Madonna će doći predstaviti svoj drugi redateljski pokušaj, film "W.E." sa Jamesom Foxom, a iz Amerike dolaze i Todd Solondz s filmom "Dark Horse" s Miom Farrow i Christopherom Walkenom.

Očekuju se i film "Faust" ruskog redatelja Aleksandra Sokurovauta te "Un ete brulant" Philippea Garrela s Monicom Bellucci.

U filmu Davida Cronenberga "A Dangerous Method" glume Viggo Mortensen, Michael Fassbender i Keira Knightley.

Izvan konkurencije će biti prikazan film Stevena Soderbergha "Conntagion " u kojem glume Matt Damon, Jude Law i Marion Cotillard.

Francuski redatelj Andre Techine, njegov američki kolega Todd Haynes i bivši vođa "Talking Headsa" David Byrne bit će u žiriju ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji kojim će predsjedavati Darren Aronofski, redatelj filma "Crni labud", prikazanog prošle godine u Veneciji, za koji je Natalie Portman osvojila Oscara za najbolju glumicu.

28.07.2011. 17:33:19
Novi komentar
nužno
nužno