« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
nastavak drame u f1

Briatore će tužiti FIA-u

Talijanski mediji tvrde da Briatore sprema sudski spor protiv FIA-e u kojem namjerava dokazati svoju nevinost, te tražiti odštetu zbog narušenog ugleda

Više o

F1

,

FIA

,

Flavio Briatore

,

momčad renaulta f1

,

briatore izbačen iz f1

Bivši šef Renaultove momčadi Flavio Briatore (59) teško je primio odluku o zabrani obavljanja svih funkcija u automobilističkim sportovima na neodređeno vrijeme i mogao bi pokrenuti sudski spor protiv Međunarodne automobilističke federacije (FIA), objavili su u utorak talijanski mediji.

"Izvan sebe sam", kazao je Briatore za današnje izdanje "La Gazzette dello Sport".

FIA je u ponedjeljak kaznila Briatorea zbog zbog namještanja rezultata na prošlogodišnjoj utrci Formule 1 za VN Singapura. Veliki skandal izbio je nedavno nakon što je bivši vozač Renaulta Nelson Piquet Jr. izjavio kako mu je glavni inženjer Renaulta Pat Symonds na prošlogodišnjoj utrci za VN Singapura savjetovao da se namjerno zaleti u zaštitnu ogradu kako bi pomogao svom momčadskom kolegi Fernandu Alonsu da pobijedi na utrci. I dok je Symonds dobio petogodišnju suspenziju, Briatore je vrlo oštro kažnjen i ukoliko kazna ostane na snazi to bi praktično predstavljao kraj Briatoreove karijere u Formuli 1, koja je trajala 20 godina.

Momčad Renaulta izvukla se sa vrlo blagom kaznom, jer je na jučerašnjem saslušanju u FIA-i priznala krivnju. Renault je dobio uvjetnu dvogodišnju suspenziju, koja mu i dalje omogućuje da sudjeluje u natjecanju Formule 1.

Osim nagađanja o pokretanju sudskog spora, neki mediji nagađaju kako bi Briatore sada također mogao pokrenuti novo natjecanje koje bi bilo konkurencija Formuli 1.

Oštrom kaznom bio je šokiran i Carlos Gracia, čelnik Španjolskog automobilističkog saveza i član FIA-e.

"Kazna mi se čini pretjeranom jer nije bilo nikakvih dokaza protiv Briatorea, a nije mu ni pružena prilika da se brani. Mislim da bi mogao pravdu potražiti izvan FIA-e, odnosno na redovnom sudu, jer su mu uskratili pravo da zarađuje za život", kazao je Carlos Gracia. (hina/metro-portal)

22.09.2009. 12:10:42
Novi komentar
nužno
nužno