« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SULUDI ARGUMENT

Breivik traži puštanje na slobodu jer je štitio Norvešku od izdajica

Anders Behring Breivik zatražio je od suda da ga se promptno pusti na slobodu objasnivši da je njegov čin bio preventivni napad na izdajice domovine

ubojica se želi izjasniti na sudu noseći uniformu
Više o

Norveška

,

Županijski sud

,

Anders Behring Breivik

,

masakar u Norveškoj

Počinitelj napada u kojemu je 22. srpnja u Norveškoj ubio 77 osoba, protumuslimanski militant Anders Behring Breivik u ponedjeljak je na sudu zatražio da ga se "odmah pusti na slobodu", objasnivši da je njegov čin bio "preventivni napad na izdajice domovine", javlja Hina.

"Ne prihvaćam zatvor i zahtijevam da me odmah pustite na slobodu", rekao je 32-godišnji ekstremist na ročištu u Oslu na kojem sud treba razmotriti produljenje privremenog pritvora.

Mnogi članovi obitelji i rodbine žrtava te oni koji su preživjeli masakr, a nalazili su se u sudnici, u nevjerici su se nasmijali njegovoj izjavi.

Breivik je objasnio kako je riječ o "preventivnom napadu protiv izdajica domovine" te da ga je "počinio da bi zaštitio etničko norveško stanovništvo", prenosi agencija.

Krajem studenoga psihijatrijski vještaci zaključili su da je Breivik psihotičan i da boluje od "paranoidne shizofrenije" i zato ne može biti sposoban odgovarati pred sudom.

06.02.2012. 15:34:16
Novi komentar
nužno
nužno