« Glazba
objavljeno prije 11 godina

Bregović radi solo album Tončiju Huljiću

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Tonči Huljić

,

Goran Bregović

,

Suradnja Bregovića i Huljića

,

album Mediteran

Poznati hrvatski skladatelj Tonči Huljić trebao bi do kraja ove godine završiti svoj prvi solo album pod nazivom "Mediteran", a za produkciju će biti zadužen njegov dugogodišnji kolega Goran Bregović, objavio je u nedjelju beogradski list "Blic".

"Bregoviću sam se obratio zato što nikako nisam mogao postići zvuk kakav sam želio. Znamo se više od trideset godina, obojica smo se dokazali i u inozemstvu i došlo je vrijeme napraviti nešto zajedničkim snagama", kazao je Huljić.

Rad na albumu, kojim će dominirati svojevrsni mediteranski zvuk, započet je prošlog ljeta, ali je zbog mnogobrojnih obaveza dvojice umjetnika nastavljen tek tijekom proteklih dana.

"Polako radimo u Goranovom studiju, pijemo dosta kave i do sada smo snimili neke početne zvuke. Osjećam se produhovljeno kad izađem iz studija. A, što taj Bregović voli svirati, to je čudo - svaki put kao da mu je posljednje", dodao je Huljić.

Najavio je da će, po završetku albuma, organizirati svjetsku turneju i da će se uz Bregovićevu muziku na albumu naći i brojne pjevačice iz regije. (hina/metro-portal)

12.01.2009. 09:56:38
Novi komentar
nužno
nužno