« Biznis
objavljeno prije 16 godina

Bratzice spašavaju Mattel?

Probleme najvećeg proizvođača igračaka mogla bi riješiti konkurencija.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.bratz.com)
Više o

bratz

,

Mattel

Gomila problema Mattela najednom se čini bitno manjom, jer je sve izvjesnije dobivanje tužbe protiv konkurentskog MGA koji je u zadnjih par godina od svog branda Bratz stvorio svjetsku ikonu, pa zarada od prava na korištenje likova vrtoglavo raste.

No, da ne bi sve bilo idealno, pobrinuo se dizajner Bratzica, Carter Bryant, koji je priznao da se koristio resursima Mattela za izradu Bratzica, no vlasnik MGA ne želi ni čuti za mogućnost da će krajnja presuda biti u korist Mattela.

Isaac Larian, vlasnik MGA, vjeruje da će u nastavku suđenja koje će biti posvećeno određivanju odštete uspjeti dokazati da je Bratz, i to u najvećem dijelu, proizvod MGA a ne samo bivšeg dizajnera Mattela Bryanta koji je priznao korištenje resursa bivše tvtke za proizvodnju svoje linije lutaka.

Kako u Americi prava na izume i proizvode osmišljene u radno vrijeme i uz korištenje resursa tvrtke pripada tvrtci, a ne pojedincu, Mattel je podigao tužbu čiji ćemo konačni rasplet čekati do sredine kolovoza.

S obzirom na to da se odštetni zahtjev mjeri u milijardama dolara, netko će na kraju propasti, a za sada stvarno nije izvjesno o kome se radi.  (METRO)

19.07.2008. 15:34:08
Novi komentar
nužno
nužno