« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ISPLATA POŠTOM

Božićnica za umirovljenike ove godine iznosi 100 kn

Pomoć umirovljenicima Grada Zagreba za prosinac 2010. i božićnica u iznosu 100 kuna isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od srijede, 22. prosinca

Fotografija vijesti
Više o

umirovljenici

,

Grad Zagreb

,

božićnica

Umirovljenici koji ju nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do četvrtka, 30. prosinca, priopćeno je danas iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno. Ista skupina umirovljenika koja ostvaruje pravo na novčanu pomoć, dobija i božićnicu, kažu u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. U prvoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno.

U drugoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 do 1.200 kuna mjesečno. U trećoj su skupini umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, umirovljenici druge skupine na 300 kuna, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno. Nakon toga roka neće biti retrogradne isplate pomoći, upozoravaju Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. (hina/metro-portal)

21.12.2010. 13:52:03
Novi komentar
nužno
nužno