« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
HELLO

Božićni koncert Damira Urbana & 4 u Hypo centru

Jedan od najkvalitetnijh hrvatskih glazbenika svojim je posljednjim albumom 'Hello' dokazao da ima još puno toga za reći

Urban & 4
Urban & 4 (Hypo centar 22.12.)
Više o

tvornica

,

zagreb-info

,

hypo centar

,

božićni koncert

,

Urban & 4

,

Hello

Tvornica kulture u Hypo centru 22. prosinca organizira veliki 'Božićni koncert' na kojem će nastupiti renomirano ime hrvatske glazbene scene - Damir Urban. Poznati riječki kantautor jedna je od ključnih figura hrvatske glazbene scene. Kroz rad sa svojim prvim i kultnim bendom Laufer, te zahvaljujući samostalnim albumima s grupom The Four postao je etablirano glazbeno ime i umjetnik karakterističnog glazbenog izražaja.

Bivši frontmen Laufera višestruki je dobitnik nagrade Porin: u kategoriji najbolje vokalne suradnje za pjesmu "S dlana Boga pala si" koju izvodi s riječkim bendom "En Face" 1996. i u kategorijama album godine, najbolji album alternativne rock glazbe i produkcija godine za album "Žena dijete". Isti album nagrađen je sa šest rock nagrada Crni mačak...

Nakon uspješne karijere u kultnom Lauferu, Urban se okreće samostalnom autorskom radu koji je pridobio naklonost publike i poklonika njegovog glazbenog senzibiliteta.

Godine 1996. izdaje prvi samostalni album, "Otrovna kiša" koji je snimio uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom 4. Album, na kojem se nalaze hitovi "Astronaut", "Nebo" i "Robot", nomiran je za Porin  i to u tri kategorije: za najbolji video broj ("Nebo"), za najbolju produkciju, te najbolju snimku albuma.

Dvije godine kasnije izlazi drugi album, "Žena dijete", za kojeg dobija Porina za najbolji rock album i najbolji album alternativne glazbe. Pored Porina, album je osvojio i nekoliko "Crnih mačaka", te je od strane glazbenih kritičara proglašen za jedan od deset najboljih albuma desetljeća. 2004. u Rijeci snima svoj treći album, "Retro". Najnoviji album „Hello" koji je izašao prošle godine dokazuje kako Urban ima još puno toga za reći.

Tvornica kulture poziva sve ljubitelje Urbanove glazbe da dođu na njegov koncert 22. prosinca i uživaju u vrhunskom glazbenom doživljaju!

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u Tvornici kulture po cijeni od 75 kn u pretprodaji, a 90 kn na dan koncerta. U Eventimu karte u pretprodaji možete nabaviti po 85 kn, a na dan koncerta po 105 kn.

23.11.2010. 13:30:00
Novi komentar
nužno
nužno