« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
NAGRADE

Bowie i Cohen posthumno nominirani za Brit Awards

David Bowie mogao bi postumno dobiti dvije nagrade Brit koje se tradicionalno dodjeljuju najboljim britanskim i stranim glazbenicima u Londonu

Bowie posthumno nominiran za najboljeg glazbenika
Bowie posthumno nominiran za najboljeg glazbenika (Arhiva)
Više o

David Bowie

,

Leonard Cohen

,

nominacije

,

Brit Awards 2017

David Bowie, koji je umro 10. siječnja prošle godine, nominiran je u kategoriji najboljega britanskog glazbenika uz Craiga Davida, Skeptu i Michaela Kiwanuku. U užem je izboru i za najbolji britanski album godine za "Blackstar" koji je izašao na njegov 69. rođendan i dva dana prije njegove smrti. 

Među pet nominiranih u kategoriji najboljega međunarodnog glazbenika je nedavno preminuli kanadski kantautor Leonard Cohen. Konkurencija su mu Bon Iver, Bruno Mars, Drake i The Weeknd. 

Svečanost dodjele nagrada održat će se 22. veljače u velikoj londonskoj O2 areni, a domaćin će joj biti kanadski pjevač Michael Buble. 

Nagradu u kategoriji najboljega britanskog glazbenika Bowie je osvojio 2014. 

Tada je u govoru zahvale, koji je zbog njegove odsutnosti pročitala manekenka Kate Moss, pozvao Škotsku da ostane u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Britanska glazbena industrija je i prošle godine na svečanosti dodjele Brit Awardsa odala počast pokojnome Bowieju. Njegov prijatelj, glumac Gary Oldman, primio je nagradu Brit Icon u ime pokojnog pjevača i njegove obitelji.

"Davide, bio si smrtan, ali tvoj potencijal bio je nadljudski, a tvoja glazba i dalje živi", izjavio je tada.

Pjevačica Annie Lenox kazala je da je Bowie, koji je mjesec dana ranije umro od raka, bio istinski vizionar i ikonoklast. 

15.01.2017. 17:44:00
Novi komentar
nužno
nužno