« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
OPA

Bosna gori, što će biti danas

Nakon što su prosvjedi započeli u Tuzli u srijedu, četvrtak je donio još više prosvjednika u raznim gradovima, a za petak se najavljuje još masovnije izlaženje na ulice

Prosvjedi ispred zgrade kantonalne Vlade u Tuzli
Prosvjedi ispred zgrade kantonalne Vlade u Tuzli (Screenshot YouTube)
Više o

Bosna i Hercegovina

,

prosvjedi

,

Tuzla

Bosna je pukla, vojska od preko pola milijuna nezaposlenih ne može više trpjeti nevjerojatno velik birokratski aparat koji siše i zadnju marku iz džepova ono malo zaposlenih koji bi na svojim plećima trebali iznijeti krizu.

Prvi su pukli Tuzlaci, jer je u tom kantonu preko 100 tisuća nezaposlenih, a dobro se sjećamo kako je nekad taj kraj bio pun industrije i perspektive. Prosvjedi u Tuzli počeli su u srijedu okupljanjem radnika nekoliko tvrtki ispred kantonalne Vlade, da bi se uskoro prometnuo u masovni sukob s policijom uz razbijanje, paljenje i pljačkanje trgovina.

U četvrtak se Tuzli pridružio dobar dio Federacije, pa su tako prosvjedi održani i u Sarajevu, Zenici, Mostaru i drugim gradovima.

Prosvjedi postaju sve nasilniji, a za petak je najavljeno da se na ulice izlazi i u Bihaću, Banja Luci i gotovo svih gradovima BiH.

Daytonska birokracija do sada je uživala sve povlastice, a narodu je očito dosta ...

07.02.2014. 08:02:00
Novi komentar
nužno
nužno