« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Bombaški napad u Tripoliju

Najmanje šest mrtvih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Libanon

,

bombaški napad

,

Tripoli

Najmanje je šestero ljudi ubijeno, među njima trojica vojnika, a tridesetak je ranjeno u bombaškom napadu na vojni autobus u ponedjeljak ujutro u Tripoliju, velikome gradu na sjeveru Libanona, prema dužnosniku sigurnosne službe.

"Imamo najmanje šestero mrtvih, među njima trojicu vojnika", rekao je dužnosnik koji nije htio otkriti identitet, dodajući da je u napadu "tridesetak" ranjenih.

Prema sigurnosnim službama, bomba koja je bila postavljena u automobilu uz cestu eksplodirala je u trenutku kada je njome prolazio minibus s 24 putnika, u vrijeme pojačanog prometa.

Dužnosnik sigurnosne službe rekao je nešto ranije da je bomba eksplodirala dok je autobus išao u prijestolnicu Bejrut, osamdesetak kilometara južnije.

Policija i vojska su odmah na mjestu događaja postavile sigurnosni kordon, a stanovnici četvrti su se uputili na mjesto eksplozije u traženju informacija o svojim najbližima, javlja agencija France Presse.

Od snage eksplozije popucala su stakla na trgovinama i automobilima u okolici.

Napad se dogodio u času kada su libanonske političke stranke započele dijalog radi prekida nasilja koje se širi zemljom i na dan posjeta predsjednika Michela Suleimana Siriji koji je prvi posjet jednog libanonskog predsjednika toj zemlji nakon sirijskog povlačenja iz Libanona 2005.

Od svibnja do srpnja u vjerskim sukobima između sunita i alavita, šijitske struje, u Tripoliju ubijeno je više od 20 osoba. (HINA)

29.09.2008. 13:02:46
Novi komentar
nužno
nužno