« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PUMIN MANEKEN

Bolt ostao vjeran Pumi i postao najplaćeniji sportaš na svijetu

Puma je Boltu dala daleko najveću svotu koja je ikada dana nekom atletičaru, ugovor vrijedi do 2013.

Usain Bolt
Usain Bolt (Getty Images)
Više o

atletika

,

Usain Bolt

,

puma

Najbrži čovjek na svijetu, Jamajčanin Usain Bolt (24) postao je i najbolje plaćeni atletičar zahvaljujući novom ugovoru s proizvođačem sportske opreme "Puma" kojega je potpisao do 2013. godine.

Njemačka tvrtka nije objavila točan iznos koji će isplatiti Boltu, ali je u svom priopćenju navela kako se radi o "daleko najvećoj svoti koja je ikada dana nekom atletičaru", te kako je zahvaljujući ovom ugovoru Bolt postao "najplaćeniji sportaš na svijetu".

Bolt je "Pumin maneken" još od svojih juniorskih dana, prvi je ugovor potpisao još 2003. godine, a prema novom ugovoru se obvezao biti i središnja figura "Pumine" reklamne kampanje za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

>>Usain Bolt: Nisam nepobjediv

"Usain Bol je pravo otkriće za atletiku. Svojom osobnošću i fantastičnim fizičkim predispozicijama koje tvore jedinstvenu kombinaciju uspio je svoj sport dovesti u središte svjetskog zanimanja. Način na koji komunicira s gledateljima pomogao mu je da se njegova popularnost popne do neslućenih visina u posljednje dvije godine", rekao je predsjednik "Pume" Jochen Zeitz.

Bolt je na prošlim OI u Pekingu 2008. godine osvojio tri zlatne medalje, na 100, 200 i 4x100 metara svaki put postavljajući novi svjetski rekord. Prošle je godine na Svjetskom prvenstvu u atletici u Berlinu osvojio naslove na 100 i 200 metara popravivši vlastite svjetske rekorde koji sada iznose 9.58, odnosno 19.19 sekundi.

Dosadašnji najunosniji ugovor među atletičarima imala je skakačica s motkom Jelena Isinbajeva koja je za petogodišnju suradnju s kineskom tvrtkom Li Ning navodno dobila 7.5 milijuna dolara.(hina/metro-portal)

24.08.2010. 21:01:00
Novi komentar
nužno
nužno