« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
OIM: JUDO

Barbara Matić Hrvatskoj osigurala srebro

Mlada hrvatska judašica ušla je u finale mješovitog ekipnog natjecanja u judu na Olimpijskim igama mladih u Singapuru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

olimpijske igre mladih

,

rasprodan koncert

,

kino Remetinec

,

olimpijada informatičara

Judašica Barbara Matić nastupila je u mješovitom ekipnom dijelu natjecanja i osigurala još jednu medalju za Hrvatsku Na olimpijskim igrama mladih u Singapuru. Naime ekipa Kaira, za koju je Barbara nastupila, ušla je u finale, a sad još valja pričekati i vidjeti kojeg će sjaja biti medalja.

Inače, judo sport na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini ima ekipna natjecanja, a na OIM su odlučili održati ekipna natjecanja mješovitih ekipa (natjecatelji iz različitih zemalja). Cilj je mladima pružiti mogućnost boljeg međusobnog upoznavanja, razvijanje timskog rada i zajedništva, a s ciljem ostvarivanja iznimnih sportskih dosega. Ujedno Međunarodna judo federacija nastoji ovo natjecanje iskoristiti za dodatnu promociju, a postoje indicije da bi se ekipni nastup u judu mogao naći i na programu OI u Rio de Janeiru 2016.

Timovi su nazvani po gradovima organizatorima dosadašnjih Svjetskih prvenstva u judu, a Barbara Matić je nastupila u timu Kairo. Natjecalo se 12 ekipa sa po osam sportaša (četiri judašice i četiri judaša), a Barbara je nastupila u kategoriji +63kg (inače nastupa u kategoriji do 63kg). U streljaštvu u disciplini 10m zračna puška odličan plasman ostvarila je mlada Varaždinka, Tanja Perec koja je sa 393 kruga osvojila 6. mjesto u finalu. Stolnotenisači su u osmini finala izgubili od Tajlanda 2-0. Poraz su doživjeli i Mateja Jeger i Luka Fučec i time završili svoj nastup na OIM. (hina/metro-portal)

25.08.2010. 13:02:00
Novi komentar
nužno
nužno