« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
BRAVO

Bolt će posaditi stablo za svako korištenje aplikacije 22. travnja

Inicijativa superaplikacije za mobilnost provodit će se globalno, a doprinos uspješnoj realizaciji pružit će zahtjevi za vožnjom, dostavom hrane i namirnica te najmom električnih romobila pristigli iz Hrvatske

Odlična ideja
Odlična ideja (S. Mousley)
Više o

pošumljavanje

,

Bolt

,

sjemenje

 U partnerstvu s tvrtkom Seedballs Kenya Bolt je pokrenuo inicijativu pošumljavanja određenih područja u Keniji sadnjom više milijuna stabala. Korištenjem Boltovih usluga korisnici će pridonijeti sadnji 25 tona autohtonog sjemena drveća. Inicijativa koju su pokrenuli Bolt i Seedballs prvo je u nizu rješenja kojim će se doprinijeti neutralizaciji utjecaja Boltovih aktivnosti na okoliš.

„Pozitivan utjecaj na okoliš ključan je dio Boltove misije. Želimo graditi gradove za ljude, a ne za automobile, stoga osim što pomažemo u smanjenju emisija štetnih plinova u gradovima pružanjem alternativa korištenju osobnih automobila, predani smo ublažavanju utjecaja našeg poslovanja na okoliš kroz projekte kao što je Seedbolts. Sa zadovoljstvom idemo korak dalje kako bismo obilježili Dan planeta Zemlje ovom novom inicijativom", istaknuo je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

Svaka vožnja na zahtjev i najam romobila unutar aplikacije Bolt te narudžba hrane i namirnica unutar Bolt Fooda rezultirat će posađenim stablom više.

„U Keniji, kao i mnogim drugim zemljama, šume i travnjaci su pod velikim pritiskom. Obnova krajolika je izazovna, između ostalog, zato što je autohtono sjeme često hrana za različite vrste životinja, a Seedballs nadilazi ovaj izazov premazivanjem domaćeg sjemena otpadnom prašinom drvenog ugljena koja sprječava da se sjeme pojede. Kada pada dovoljno kiše, prašina drvenog ugljena se otapa i sjeme tone u zemlju natrag u svoje prirodno stanje, spremno za rast", pojasnio je tehniku sadnje autohtonog sjemena suosnivač Seedballsa Teddy Kinyanjui.

Projekt pošumljavanja područja u Keniji još je jedan primjer Boltove predanosti smanjenju ukupnog utjecaja na okoliš koji je započeo pokretanjem Zelenog plana 2019. Njime je Bolt prilagodio poslovanje kako bi smanjio svoj utjecaj na okoliš i neutralizirao emisije više od 4,5 milijardi km vožnje. U prosincu 2020. Bolt je postao prva platforma za električne romobile koja upravlja romobilima s pozitivnim klimatskim otiskom, a 2021. ova europska superaplikacija uvela je i uslugu najma električnih bicikala u pojedinim europskim gradovima.

22.04.2022. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno